I z českých surovin se dá vařit světově a kvalitně - naše hlavní surovina je vždy lokální

Vydáno: 14 minut čtení

Šéfkuchař pražské restaurace a vinice Salabka Petr Kunc sbíral své gastronomické zkušenosti po celém světě. U nás je průkopníkem zážitkové gastronomie a jde si za svým michelinským snem. Jaký je jeho recept na úspěšnou restauraci a co mu dala účast v televizní soutěži? Nejen o tom jsme si povídali v našem rozhovoru.

I z českých surovin se dá vařit světově a kvalitně - naše hlavní surovina je vždy lokální
Oliver
Jahn
spolupracovník redakce
Změnila se nějak vaše práce po Pohlreichově Souboji restaurací? Děláte něco jinak, je víc rezervací?
Myslím, že jsme se nezměnili, jedeme pořád stejně, protože my se pořád snažíme posouvat dopředu a zkoušet nové věci. Ta soutěž nám samozřejmě strašně pomohla, strašně nás to zviditelnilo. Jít do té soutěže pro nás byl, myslím, velmi dobrý krok, jak se zviditelnit.
Zvažoval jste, jestli do této, byť specializované soutěže jít, nebo to byla jasná volba?
Já jsem ten koncept znal už z Anglie, v době, kdy to tam běželo, jsme tam žili, sledovali jsme to a ten formát se nám moc líbil. Takže když nás oslovili, že by nás tam chtěli zařadit, vůbec jsem neváhal. Řekl jsem si: "Jo, do toho určitě půjdu, ten koncept znám." Věděl jsem, že tam budou profesionální restaurace na vysoké úrovni a bude to mít dobrý vibes a dobrý ohlas.
Obohatila vás účast a vítězství o něco?

Související dokumenty

Pracovní situace

Docházka do školy po ukončení posledního ročníku
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Stravování „cizích strávníků“
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Objednávky pro zařízení školního stravování z hlediska zákona o registru smluv
Spotřební koš
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Elektronická evidence tržeb (EET) ve školských zařízeních poskytujících školní stravování a ubytování
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Poskytování dietního stravování v MŠ
Tematická zpráva ČŠI 2017
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované

Poradna

Stravování české školní inspekce
Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Odpis zboží ze skladu
Zdravotní průkaz
Soukromá škola - stravování
Příspěvek na stravné u pedagogů s různou odpracovanou dobou
Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Čerpání FKSP
Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Zbytkové obědy ve školní jídelně
Stravenkový paušál
Daňová uznatelnost výdajů na stravování při školní akci
Nevyzvednutý přeplatek stravného ve školní jídelně
Povinnost vydávat žákům ZŠ obědy, legislativa
Zvláštní úvazek nebo dohoda u zaměstnanců činných v doplňkové činnosti
Příspěvek z FKSP na obědy u školky
Zajištění stravování pro muslimské studenty během sportovního kurzu
Příspěvek nestátní školy na ovoce a zeleninu