Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe

Vydáno:

Související dokumenty

Pracovní situace

Hygiena potravin a legislativa
Hygienické požadavky na pracovníka
Provozovatelé stravovacích služeb
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Poskytování dietního stravování v MŠ
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Stravování „cizích strávníků“
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Spotřební koš
Tematická zpráva ČŠI 2017
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Záznamy o činnostech zpracování a školní jídelny
Novela vyhlášky o školním stravování: spotřební koš pro ZŠ
2022/2023: Činnosti školní jídelny v 1. pololetí školního roku

Poradna

Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Navýšení kapacity školní jídelny
Hygiena
Odpis zboží ze skladu
Čerpání FKSP
Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Zbytkové obědy ve školní jídelně
Stravenkový paušál
Zařazení vedoucí školní jídelny na základní škole do platové třídy
Vymáhání poničení tabletu
Doprovod žáků do školní jídelny mimo školu
Povinnost vydávat žákům ZŠ obědy, legislativa
Zvláštní úvazek nebo dohoda u zaměstnanců činných v doplňkové činnosti
Navýšení kapacity školní jídelny
Příspěvek z FKSP na obědy u školky
Příspěvek nestátní školy na ovoce a zeleninu
Zajištění stravování pro muslimské studenty během sportovního kurzu
Provozní náklady školní jídelny a školní výdejny
Rozchod na školní akci
Stravování české školní inspekce

Zákony

258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů
89/2012 Sb. občanský zákoník