Hygiena potravin a legislativa

Vydáno:

Související dokumenty

Pracovní situace

Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Tematická zpráva ČŠI 2017
Provozovatelé stravovacích služeb
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Záznamy o činnostech zpracování a školní jídelny
Novela vyhlášky o školním stravování
Poskytování školního stravování z pohledu zákazu diskriminace
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Poskytování dietního stravování v MŠ
Provoz školních jídelen od 14. října 2020
Spotřební koš
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování

Poradna

Odpis zboží ze skladu
Navýšení kapacity školní jídelny
Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Hygiena
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Úvazek školní jídelna
Zdravotní průkaz
Počet dětí ve třídě MŠ II
Soukromá škola - stravování
Doplňková činnost
Úvazek kuchaře
Zajištění stravování pro muslimské studenty během sportovního kurzu
Provozní náklady školní jídelny a školní výdejny
Doprovod žáků do školní jídelny mimo školu
Povinnost vydávat žákům ZŠ obědy, legislativa
Příspěvek nestátní školy na ovoce a zeleninu
Zvláštní úvazek nebo dohoda u zaměstnanců činných v doplňkové činnosti
Příspěvek z FKSP na obědy u školky
Navýšení kapacity školní jídelny
Příspěvek na stravné u pedagogů s různou odpracovanou dobou

Zákony

258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů

Vyhlášky

490/2000 Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech ochrany veřejného zdraví