Prodává tradiční české koláče a kávu v Celetné ulici. Bývalý novinář Oskar Novák se rozhodl tento kulinářský poklad vrátit do historického centra Prahy a otevřel si kavárnu pro Čechy i turisty. Kde se vzal název Kolacherie a proč jsou jeho koláče tak výborné? Nejen to prozradil v našem rozhovoru.
Oskar Novák: Doma pečeme koláče, ne trdelníky!
Oliver
Jahn,
spolupracovník redakce Řízení školy.
Jaký je příběh Kolacherie?
To, že jsme právě v téhle Kolacherii v Celetné ulici, je příležitost, kterou přinesla koronavirová krize. Odešli turisti a v centru byla najednou k dispozici místa, ke kterým se dřív nedalo dostat. Trh se změnil, uvolnily se prostory, kde bývaly turistické pasti (suvenýry, thajské masáže apod.). Majitel tohoto domu měl zájem o to mít tu něco klasického, českého a s originálním konceptem. To je klíčové proto, aby centrum Prahy zase vypadalo hezky. Takže to byla šťastná kombinace tohohle všeho.
Jak jste se od novinařiny dostal k pečení koláčků?
Byl jsem t