Radek David patří k nejznámějším kuchařům u nás. Za svou kariéru prošel mnoha podniky a potkal se s řadou známých šéfkuchařů. Nyní se věnuje kuchyni firemního stravování. Se Speciálem pro školní jídelny si povídal o kariéře a práci v gastru, o pozici kreativního šéfkuchaře v Aramarku a o vzpomínkách na školní léta.
Jsme smažený národ. Jídlo by mělo být hravé a veselé!
Mgr.
Oliver
Jahn
Na jaké úrovni je podle vás v Česku úroveň závodního stravování?
Myslím si, že na dobré úrovni, ale samozřejmě to nelze paušalizovat. Ono je potřeba rozlišit, jestli jde o závodní stravování pro dělnické provozy, nebo třeba pro kanceláře, každé to stravování je jiné. Vždycky záleží na zadavateli, ten udává, co chce, aby lidi jedli, a zároveň kolik za to zaplatí. Závodní stravování je benefit a záleží na tom, jak moc chce zadavatel zaměstnancům dopřát. Možnosti jsou neomezené, ale pořád je to o penězích.
Lze inovovat jídelníček cateringových firem vzhledem ke stávajícím cenám?
Já to vidím spíš z té druhé strany, j