Kladné klima školní jídelny jako jeden z předpokladů dobrého fungování organizace

Vydáno: 11 minut čtení

Ráda bych se s vámi podělila o praktické zkušenosti z oblasti tvorby kladného klimatu organizace, vytváření pracovních podmínek pro zaměstnance a možnosti vylepšování stravovacích podmínek pro naše strávníky, včetně obohacování jídelníčku. Nečekejte školení managementu, ale pouhé sdílení dobré praxe.

Kladné klima školní jídelny jako jeden z předpokladů dobrého fungování organizace
Mgr.
Hana
Rohová
ředitelka Školní jídelny Kojetín
Jsem ředitelkou Školní jídelny, příspěvkové organizace. Vaříme pro strávníky od dětí z mateřských škol až po seniory, a to cca 750 obědů denně. Je nás 14 zaměstnanců, včetně administrativních pracovníků a řidiče na rozvoz stravy do MŠ.
Hlavní význam školní jídelny tkví v zajištění kvalitního stravování pro vyvíjející se dětský organismus, ve kterém jsou zastoupeny všechny významné složky stravy. Nedílnou součástí je vytváření a upevňování kladných stravovacích návyků u dětí, žáků a studentů. Za výše uvedeným se skrývá neuvěřitelné množství práce od administrativy přes nákup vhodných surovin, vaření až po úklid a dezinfekci. Zaměstnanci školních jídelen nejlépe vědí, jak náročná je to práce, a přitom za

Související dokumenty

Pracovní situace

Závodní stravování
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Možnost opustit pracoviště během přestávky v práci
Tematická zpráva ČŠI 2017
2022/2023: Činnosti školní jídelny v 1. pololetí školního roku
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Stravování „cizích strávníků“
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Provoz školních jídelen od 14. října 2020
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Spotřební koš
Syndrom vyhoření a jeho prevence
Poskytování dietního stravování v MŠ
Záznamy o činnostech zpracování a školní jídelny
Novela vyhlášky o školním stravování: spotřební koš pro ZŠ

Poradna

Povinnost archivace dokumentů školní jídelny
Pomocná kuchařka
Veoucí ŠJ
Hygiena
Výpověď
FKSP
Vytýkací dopis
Odpis zboží ze skladu
Doplňková činnost
Úvazek kuchaře
Úvazek školní jídelna
Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Zařazení vedoucí školní jídelny na základní škole do platové třídy
Navýšení kapacity školní jídelny
Doprovod žáků do školní jídelny mimo školu
Navýšení kapacity školní jídelny
Provozní náklady školní jídelny a školní výdejny