Příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah a práce přesčas

Vydáno:

Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákoník práce“), obsahuje mimo jiné úpravu sjednávání a určení mezd, ochranu zaměstnanců při kompenzaci práce v obtížných pracovních podmínkách (přesčasy, práce ve svátek, v noci, ve ztíženém pracovním prostředí, v sobotu a v neděli), poskytování mzdy v naturální formě a uplatnění konta pracovní doby. Mezi zákonem uvedené příplatky patří i příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah. Tento příplatek bývá často zaměňován s příplatkem za práci přesčas. Tato záměna je zcela chybná. Každý příplatek je vyplácený za jiných okolností a existují vedle sebe.

Příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah a práce přesčas
JUDr.
Eva
Janečková
 
odborník na pracovní právo
Příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah je příplatek, který se při splnění stanovených podmínek poskytuje výlučně pedagogickým pracovníkům. Pojem pedagogický pracovník stanoví § 2 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o pedagogických pracovnících"). Rozsah přímé pedagogické činnosti vymezuje § 23 zákona o pedagogických pracovnících.
Podle § 23 odst. 1 tohoto zákona stanoví ředitel školy nebo školského zařízení (dále jen „škola“) pedagogickému pracovníkovi
týdenní rozsah
přímé pedagogické činnosti na období školního vyučování nebo na pololetí školního vyučování. Stanovená týdenní pracovní doba (odpovídající tzv. plnému úvazku) je pro pedagogické pracovníky určena v § 79 odst. 1 zákoníku práce na 40 hodin týdně. Podle § 22a odst. 1 zákona o pedagogických pracovnících vykonávají tito v pracovní době
přímou pedagogickou činnost a práce související s přímou pedagogickou činností.
Někdy bývá týdenní rozsah přímé pedagogické činnosti nazýván úvazkem, což může vést k určitým nedorozuměním, neboť jako úvazek je většinou chápána stanovená týdenní pracovní doba, a k mylným názorům, že pracovní doba pedagogických pracovníků je shodná s týdenním rozsahem přímé pedagogické činnosti.
Za práce v základním pedagogickém úvazku a za práce související s přímou pedagogickou činností přísluší pedagogickým pracovníkům měsíční
platový tarif
stanovený podle nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů.
Podle § 23 odst. 3 zákona o pedagogických pracovnících může ředitel školy nařídit pedagogickému pracovníkovi konání přímé pedagogické činnosti nad jemu stanovený rozsah nejvýše v rozsahu 4 hodin, další hodiny s ním může dohodnout. V případě rovnoměrného rozvržení týdenního rozsahu přímé pedagogické činnosti je přímou pedagogickou činností nad rozsah hodin stanovený ředitelem
každá hodina přímé pedagogické činnosti nad základní pedagogický úvazek
určený konkrétnímu pedagogickému pracovníkovi. Další hodiny s ním může dohodnout.1)
Při sjednané
kratší týdenní pracovní době
(tzv. kratší pracovní úvazek) se uplatní ustanovení § 23 odst. 4 zákona o pedagogických pracovnících. Podle tohoto ustanovení platí:
„U pedagogických pracovníků s kratší pracovní dobou je přímou pedagogickou činností nad stanovený rozsah přímá pedagogická činnost přesahující týdenní rozsah hodin přímé pedagogické činnosti odpovídající stanovené týdenní pracovní době.“
Z tohoto ustanovení vyplývá, že v případě sjednání kratší než stanovené týdenní pracovní doby se úměrně tomu sníží týdenní rozsah přímé pedagogické činnosti pedagogického pracovníka.
Pedagogičtí pracovníci jsou však zároveň i zaměstnanci v pracovněprávním poměru a jejich zaměstnávání se řídí zákoníkem práce. Oba předpisy (tedy zákon o pedagogických pracovnících a zákoník práce) je třeba aplikovat zároveň, a to tak, aby byly v souladu. Ustanovení jednoho nenahrazují ustanovení druhého. Vzájemný vztah těchto dvou předpisů je vztah „právní předpis obecný – právní předpis zvláštní“. Povinnosti stanovené zaměstnavateli zákoníkem práce nejsou nijak dotčeny povinnostmi uvedenými v zákoně o pedagogických pracovnících.
Zaměstnavatel je tak povinen rozvrhnout zaměstnancům stanovenou týdenní pracovní dobu a zároveň pro pedagogické pracovníky rozvrhnout v jejím rámci přímou pedagogickou činnost. Jak již bylo uvedeno výše, pracovníkovi, který odpracuje stanovenou týdenní pracovní dobu (40 hodin) a v jejím rámci naplní i rozsah přímé pedagogické činnosti, přísluší plat ve výši předem stanovené měsíční částky určené platovým výměrem.
Příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah podle § 132 zákoníku práce je poskytován vždy za výkon přímé pedagogické činnosti nad stanovený rozsah bez ohledu na to, zda je tato činnost vykonávána v rámci stanovené týdenní doby nebo v rámci práce přesčas. Jinak řečeno, výkon přímé pedagogické činnosti nad stanovený rozsah není prací přesčas v případě, že je činnost vykonávána během stanovené týdenní pracovní doby, neboť přímá pedagogická činnost obvykle nepokrývá celou týdenní pracovní dobu. Přímá pedagogická činnost nad stanovený rozsah může být ale vykonávána i nad rámec stanovené týdenní pracovní doby. Pak se jedná o práci přesčas a zaměstnanci náleží příplatky oba: příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah a příplatek za práci přesčas.
Za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah náleží příplatek ve výši dvojnásobku průměrného hodinového výdělku. Za dobu práce přesčas přísluší zaměstnanci dosažená mzda a příplatek nejméně ve výši 25 % průměrného výdělku, pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodli na
poskytnutí náhradního volna v rozsahu práce přesčas
místo příplatku. Zaměstnanci přísluší vedle mzdy, která mu náleží za práci vykonanou v přesčasových hodinách, navíc ještě příplatek ve výši nejméně 25 % průměrného výdělku. Nelze poskytovat tento příplatek ve výši nižší, např. ve výši 25 % mzdového tarifu, protože tarif je zpravidla nižší než průměrný výdělek. Zaměstnavatel však může poskytovat příplatek vyšší než 25 % průměrného výdělku zaměstnance.
Zaměstnavatelé někdy zaměňují příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah s platem za práci přesčas a poskytují zaměstnancům místo příplatku náhradní volno. Na rozdíl od práce přesčas však nelze výkon pedagogické činnosti nad stanovený rozsah kompenzovat jinak než formou příplatku. Také není možné, aby jeden příplatek absorboval druhý, aby zaměstnanci byl poskytnut buď příplatek za přímou pedagogickou činnost nad stanovený rozsah, za práci přesčas, nebo pouze náhradní volno.

1) Právní výklad k § 23 zákona o pedagogických pracovnících viz http://www.msmt.cz/dokumenty/pravni-vyklad-k-23-zakonao-pedagogickych-pracovnicich.

Související dokumenty

Pracovní situace

Okamžik vzniku práva na mzdu/plat
Změna pracovního poměru
Založení pracovního poměru jmenováním – zástupce ředitele
Srážky z příjmů v pracovněprávním vztahu
Komentář k jednotlivým částem vnitřního mzdového předpisu + vzor
Základní momenty novely zákona o pedagogických pracovnících a novely školského zákona
Pedagogičtí pracovníci a pracovní poměr na dobu určitou od 1. 9. 2023 (1. část)
Školský zákon a jeho vyhlášky
Mimořádná lékařská prohlídka
Výstupní lékařská prohlídka
Vstupní lékařská prohlídka
Periodická lékařská prohlídka
2022/2023: Činnosti mateřské školy v 1. pololetí školního roku
Malotřídní základní škola - legislativa
Pracovněprávní specifika „malotřídní“ školy
Málotřídní školy a pracovněprávní vztahy
Pravidla rozpočtové odpovědnosti
Shrnutí základních legislativních změn ovlivňujících činnost škol a školských zařízení ve školním roce 2017/2018
Platové tarify - odpovědi na základní otázky k novele
Novela nařízení o platových poměrech zaměstnanců - Důležité změny pro oblast školství

Poradna

Střet zájmů
Jmenování ředitele
Smlouva
Výpověď
Výpověď
DPP
Výpověď
Zařazení do platového stupně
Doplatek mzdy - odpověď na dotaz
Příplatek za třídnictví a kratší pracovní doba - odpověď na dotaz
Cestovní náklady v případě cesty na soutěž - odborná poradna, odpověď na dotaz
Zahraniční výjezd ředitele školy - odborná poradna, odpověď na dotaz
Cestovní náhrady při cestě na školení - odborná poradna, odpověď na dotaz
Čipy ve školní jídelně - odborná poradna, odpověď na dotaz
Volby do školské rady
Dohoda o výkonu práce z domova
Úplata za zájmové vzdělávání
Směrnice
Pracovní náplň
Nekomunikace

Zákony

563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů
262/2006 Sb. zákoník práce