Mořské řasy - zelenina budoucnosti

Vydáno: 6 minut čtení

Mořské řasy se v asijské kuchyni používají běžně již řadu let a těší se stále větší oblibě i v západních zemích. Má to svůj důvod. Ukazuje se totiž, že mořské řasy jsou nejen zdravé, ale představují také jednoduchý způsob, jak zařadit do našeho jídelníčku důležité vitamíny a minerály. Pokud je budeme jíst pravidelně, budeme se těšit nejen lepšímu zdraví, ale současně si zajistíme ochranu před některými nemocemi.

Mořské řasy - zelenina budoucnosti
Eliška
Červeňová,
kuchařka
Mořskou zeleninou rozumíme řasy a chuluhy rostoucí v moři. Existuje kolem 25 tisíc druhů, z toho je asi dvacet jedlých. K nám se dovážejí převážně v sušené formě, ale objevují se i kvašené či různě nakládané.
Prospěšnost mořských řas pro náš organismus:
-
obsahují velké množství důležitých živin
-
podporují funkci štítné žlázy
-
zlepšují zdraví srdce
-