Studenti rozhodují. Inovace ve školách Zlínského kraje

Vydáno: 4 minuty čtení

Participativní rozpočtování se stává klíčovým nástrojem v procesu zapojování studentů do rozhodování a rozvoje školního prostředí. Zlínský kraj se v tomto ohledu stal průkopníkem, když přidělil 47 středním školám dotace na zvelebení školního prostoru, nákup vybavení nebo financování studentských aktivit. Klíčovým prvkem tohoto programu je aktivní účast studentských samospráv, které mají rozhodující slovo v tom, jak budou prostředky využity.

Studenti rozhodují. Inovace ve školách Zlínského kraje
Zuzana
Fišerová
radní Zlínského kraje pro oblast školství a kultury
Jana
Galová

Související dokumenty

Pracovní situace

Přezkoumání průběhu a výsledků maturitní zkoušky
Organizace odborné praxe - směrnice
Metodika k hodnocení žáků ve středních školách a konzervatořích dle zákona Lex Ukrajina ve školním roce 2021/2022
Maturitní a závěrečná zkouška podzim 2021, opravná a náhradní maturitní zkouška, opakování ročníku
Komisionální zkouška žáka střední školy
Maturita - právní předpisy, pokyny, informace, výklady, zdroje informací
Přihlašování k maturitní zkoušce
Maturitní komisař
Hodnotitel
Zkušební maturitní komise
Maturita - pracovní listy
Docházka do školy po ukončení posledního ročníku
Hodnocení maturitní zkoušky
Opravné a náhradní maturitní zkoušky
Zkoušky společné a profilové části
Příklady nabídky zkušebních předmětů pro povinné a nepovinné zkoušky profilové části maturity
Informace o zkušebních předmětech profilové části maturitní zkoušky - příklad
Vzdělávání v soukromých a církevních základních a středních školách
Vzdělávání dětí, žáků, studentů z Ukrajiny
Plán činnosti 1. pololetí školního roku 2021/2022 na středních školách

Poradna

Stanovení počtu skupin na odborném výcviku za účelem určení počtu zástupců ředitelů/VUOV
Platnost zkoušky
Ubytování v internátu
Studium pedagogiky pro učitele odborných předmětů SŠ
Odpovědnost školy za škodu - odpověď na dotaz
Dobrovolnická práce
Kvalifikace
Pomůcky
Vyživovací povinnost
Hrazení předplatného z OP JAK