Článek se zaměřuje na základní činnosti školní jídelny v průběhu prvního pololetí školního roku 2019/2020. Některé z činností lze analogicky vztáhnout i na činnost jiných zařízení školního stravování (výdejny a vývařovny).
Činnosti školní jídelny v 1. pololetí školního roku 2019/2020
PhDr. Mgr.
Monika
Puškinová,
Ph.D.,
právnička, specialistka na školskou legislativu, www.monikapuskinova.cz, e-mail: puskinova@monikapuskinova.cz
ZÁŘÍ
Lze předpokládat, že od září školní jídelny zúročí vyhodnocení své činnosti v průběhu minulého školního roku, a to v zásadních oblastech své činnosti, ke kterým patří zejména
-
bezpečnost a ochrana zdraví při práci;
-
HACCP, nakládání s odpady;
-
vlastní stravování (zajištění dietního stravování, sestavování jídelníčků atd.);
-
komunikace se strávníky nebo jejich zákonnými zástupci (prokazatelné seznámení nových strávníků s vnitřním řádem školní jídelny, informování zákonných zástupců nových strávníků o vydání a obsahu vnitřního řádu školní jídelny, o výši úplaty a splatnosti úplaty za školní stravování; případné vymáhání úplaty, řešení konfliktních situací se strávníky atd.);
-
manažerské vedení