Výsledky testů kvality

Některé u nás prodávané rýže jsou plné pesticidů, včetně těch zakázaných. V některých jsou produkty plísní a arsen. Naprostá většina je ale čistá, bez chemických látek. Nejlepší laboratoře v zemi na VŠCHT v Praze a tým prof. Jany Hajšlové a prof. Vladimíra ...
Vydáno: 18. 10. 2021
V nejlepších laboratořích v zemi na VŠCHT v Praze jsme nechali tým prof. Jany Hajšlové a prof. Vladimíra Kocourka otestovat celkem 14 druhů hranolek z restaurací i rychlých občerstvení. Zajímalo nás, kolik např. obsahují škodlivého akrylamidu, který vzniká ...
Vydáno: 23. 8. 2021
  VÝSLEDKY TESTŮ KVALITY Olivový olej Tým prof. Jany Hajšlové a prof. Vladimíra Kocourka na VŠCHT v Praze otestoval celkem 24 extra panenských olivových olejů. Extra panenský olivový olej by...
Vydáno: 14. 6. 2021
Ve Státním veterinárním ústavu v Praze jsme otestovali celkem 9 druhů ryb označených jako losos. Z testovaných 9 vzorků bylo 6 lososů pravých a 3 lososi gorbuša. Pravý losos je losos obecný (atlantský), losos gorbuša ve skutečnosti pravý losos není, je to ...
Vydáno: 19. 4. 2021
  Mouka Nejlepší laboratoře v zemi Vysoké školy chemicko-technologické v Praze objevily v u nás prodávaných moukách škodlivé toxické produkty plísní a zbytky škodlivých pesticidů, včetně jednoho, jehož používaní je...
Vydáno: 22. 2. 2021
V laboratořích Státního veterinárního ústavu jsme nechali otestovat 12 druhů u nás prodávaných másel. Výsledky ukázaly, že kvalita másel je dnes vyšší, než byla před rokem 1989. Bohužel v některých výrobcích bylo prokázáno stopové množství DDT – toxické ...
Vydáno: 14. 12. 2020
Dnes vám přinášíme další výsledky laboratorních testů balených vod. Nejlepší odborníci v zemi zjišťovali v 31 druzích minerálních, pitných, pramenitých a kojeneckých balených vod přítomnost pesticidů, dusitanů, dusičnanů a dalších cizorodých látek.
Vydáno: 19. 10. 2020
Mleté maso Jak kvalitní, či nekvalitní jsou u nás prodávaná mletá masa? Obsahují nebezpečné bakterie? V laboratořích Státního veterinárního ústavu bylo pro pořad A DOST! otestováno 12 druhů mletého...
Vydáno: 8. 6. 2020
Některé u nás prodávané citrusy jsou plné zbytků škodlivých pesticidů, které v některých případech překračují maximální povolené limity, a neměly by se tedy vůbec prodávat. Tým prof. Hajšlové a prof. Koucourka z VŠCHT v Praze pro pořad A DOST! otestoval 43 ...
Vydáno: 20. 4. 2020
Ztužené rostlinné tuky Na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze tým prof. Hajšlové a prof. Kocourka otestoval pro A DOST! 12 různých druhů rostlinných tuků určených na pečení a smažení....
Vydáno: 17. 2. 2020
KEČUPY U nás prodávané kečupy se zásadně liší kvalitou, obsahem rajčat a cenou. Některé obsahují méně rajčat, než výrobce tvrdí na obale. V nejlepších laboratořích v zemi na VŠCHT...
Vydáno: 21. 10. 2019
Chlazená kuřata V laboratořích Státního veterinárního ústavu v Praze bylo pro pořad A DOST! na Stream.cz otestováno 9 druhů u nás prodávaných chlazených zadních kuřecích čtvrtek, původem z České...
Vydáno: 19. 8. 2019
ŠUNKOVÉ SALÁMY Víte, že podle vyhlášky stačí, aby v kolečku šunkového salámu bylo něco málo přes polovinu masa? Tedy že téměř celá druhá půlka může obsahovat různá zahušťovadla, modifikovaný...
Vydáno: 10. 6. 2019
VEJCE V nejlepších laboratořích v zemi jsme nechali otestovat celkem 22 druhů vajec různých velikostí a z různých chovů, původem z Česka, Polska a Lotyšska. Týmy prof. Hajšlové, doc....
Vydáno: 10. 6. 2019
V nejlepších laboratořích v zemi na VŠCHT podrobil tým prof. Jany Hajšlové nezávislým testům celkem 18 u nás prodávaných ochucených vod s citrusovými příchutěmi a jednu s příchutí angreštu pro pořad A DOST! na Stream.cz. Kolik kostek cukru obsahuje jedna ...
Vydáno: 22. 4. 2019
ROZINKY Další testovanou komoditou byly rozinky. Testovalo se celkem 10 druhů a z testů vyplynulo, že ne vždy je to nejdražší také to nejlepší. Sledoval se výskyt toxických a...
Vydáno: 18. 2. 2019
  DATLE, FÍKY U nás prodávané datle a fíky (celkem 27 druhů) otestoval v nejlepších laboratořích v zemi tým prof. Hajšlové a prof. Kocourka z VŠCHT pro pořad A DOST!...
Vydáno: 18. 2. 2019
CEREÁLNÍ TYČINKY Cereální nebo müsli tyčinky - jsou opravdu tak zdravé? Zhubneme po nich a obsahují, či neobsahují škodlivé látky, třeba z palmového oleje? Odpověď najdete v následujícím testu....
Vydáno: 12. 12. 2018
CHLÉB Je to základní potravina pro většinu lidí, a proto byl podroben testům v laboratoři VŠCHT v Praze. Tým profesorky Hajšlové a docentky Panovské otestoval celkem 13 druhů chlebů...
Vydáno: 22. 10. 2018
Víte, z čeho se doopravdy vyrábějí některé špekáčky prodávané v našich obchodech? Ne? Tak to se budete asi divit. Podívejte se, kterým špekáčkům se určitě vyhnout, co do nich výrobci melou a které lžou na obale o tom, kolik v nich je masa. A samozřejmě se ...
Vydáno: 16. 8. 2018

Poznámka k dokumentu