Sedmáci z Vnorov v okrese Hodonín porazili v jazycích celé Česko. Pro školu získali 75 tisíc korun na modernizaci

Vydáno: 4 minuty čtení

Žáci sedmé třídy ze Základní školy Vnorovy v okrese Hodonín dosáhli výjimečného úspěchu v učení cizích jazyků. V celostátním kole soutěže Jazykový WocaBee šampionát získali prvenství v konkurenci více než 50 tisíc žáků ze základních a středních škol z celé České republiky. Během celého trvání soutěže se naučili 710 nových slovíček z anglického jazyka a pro svou školu získali hlavní cenu v soutěži – 75 000 korun na modernizaci vyučování. Symbolický šek na tuto částku i další ceny si vedení školy dnes převzalo z rukou organizátorů soutěže na slavnostním vyhodnocení.

Mezinárodní soutěž Jazykový WocaBee šampionát se uskutečnila na českých a slovenských školách již popáté. Žáci základních a středních škol v ní soutěžili v učení cizích jazyků od října až do konce listopadu. Soutěž probíhala výhradně online v aplikaci WocaBee k učení cizích slovíček a kritériem hodnocení v jednotlivých kolech soutěže byla píle žáků v učení se nové slovní zásoby.

O té vypovídají body získané za procvičování slovíček v aplikaci, tzv. WocaPoints. V každém kole soutěže vítězí třídy, které získají nejvyšší průměrný počet WocaPoints na jednoho žáka. V šampionátu tak třída soutěží jako tým a v jazycích se na rozdíl od jiných školních soutěží zlepšují všichni žáci.

Pátého ročníku Jazykového WocaBee šampionátu se zúčastnilo více než 50 tisíc žáků a studentů ze základních a středních škol z celé České republiky. Po vítězství v okresním a krajském kole se šampiony České republiky v učení cizích jazyků stali žáci sedmé třídy ze Základní školy Vnorovy v okrese Hodonín.

Sedmáci z Vnorov porazili v celostátní soutěži i starší žáky a středoškoláky, a díky své motivaci se během šampionátu naučili až 710 nových anglických slovíček. Každý ze žáků získal v celostátním kole v průměru denně 9332 WocaPoints. Pro lepší představu – každá správná odpověď při procvičování slovíček znamená zisk přibližně 2 WocaPoints.

Třída dosáhla úspěchu pod vedením paní učitelky Mgr. Elišky Slavíkové, která výkon svých žáků v soutěži hodnotí nasledovně: „Není většího potěšení pro učitele než vidět a zažívat úspěch svých žáků. V mém případě je ta radost mnohonásobně větší, protože jsem třídní paní učitelkou vítězů celostátního kola Jazykového WocaBee šampionátu. Věřím, že můžou být příkladem pro ostatní, že každý dokáže dosáhnout svých cílů, pokud na sobě neustále pracuje a věří ve své schopnosti.“

Kromě věcných cen od organizátorů a partnerů šampionátu získali žáci pro svou školu i hlavní cenu – 75 000 Kč na modernizaci vyučování. Částka se skládá ze dvou složek – 25 000 Kč v hotovosti bez omezení účelu použití a licence aplikace WocaBee pro moderní výuku cizích jazyků v hodnotě 50 000 Kč.

Ředitelka školy PhDr. Hana Tyllichová se o úspěchu svých žáků v soutěži vyjádřila následovně: „S aplikací WocaBee se v letošním školním roce učí slovíčka žáci pátého až devátého ročníku. Žáci se tak učí novou slovní zásobu angličtiny, včetně výslovnosti, moderním a velmi efektivním způsobem. Už podruhé se našim žákům podařilo svou pílí dosáhnout výborných výsledků, za což vděčí v nemalé míře paní učitelce Mgr. Elišce Slavíkové. Ta letos motivovala svou sedmou třídu tak, že jedna skupina skončila v celostátním žebříčku šestá a druhá skupina se stala nejlepší v celé republice. Blahopřejeme a děkujeme. Výhru v soutěži určitě rádi využijeme na modernizaci výuky jazyků.

Symbolický šek na 75 000 Kč převzalo vedení školy z rukou organizátorů soutěže na slavnostním vyhodnocení ve čtvrtek 14. prosince 2023. Organizátor soutěže a autor aplikace WocaBee Ing. Michal Ošvát hodnotí pátý ročník šampionátu pozitivně: „Letošní pátý ročník Jazykového WocaBee šampionátu opět přinesl rekordní účast a vynikající výkony žáků v učení jazyků. Tím nejdůležitějším výsledkem soutěže je ale motivace všech zapojených žáků a studentů zlepšovat se v cizích jazycích a jejich radost z učení. Jsme rádi, že jsme díky soutěži mohli podpořit modernizaci vyučování na českých školách.“

Celkové výsledky soutěže jsou dostupné zde: www.wocabee.app/soutěž

Jazykový WocaBee šampionát v České republice podpořili:

Hlavní partner: LangBee

Partneři: Alza.cz, Martinus, NIVEA, čiernaperla.sk, interaktivnatabula.com

Mediální partneři: Týdeník školství, Učitelské noviny, www.rizeniskoly.cz, www.all4fun.cz