Řízení školy online
Aplikace pro řízení školy

30denní zkušební přístup ZDARMA

Registrace

Aktuality

Seřadit podle::

Seřadit podle::

Klíčové slovo Ochrana osobních údajů

Praxe s nadbytečným vyžadováním souhlasů ve školství přetrvává

Kategorie: Aktuality Autor/autoři: Úřad pro ochranu osobních údajů

V úvodu školního roku Úřad pro ochranu osobních údajů upozorňuje na přetrvávající nesprávné chápání souhlasu se zpracováním osobních údajů ve školství. S tím je spojena špatná praxe spočívající ve vyžadování nadbytečných souhlasů rodičů se zpracov...

Školám nehrozí pokuta za porušení GDPR, ale...

Kategorie: Aktuality Autor/autoři: Řízení školy

Již rok platí v celé Evropské unii GDPR1) . Toto evropské nařízení si dokázalo získat – na právní poměry nezvyklou – pozornost jak podnikatelského a veřejného sektoru, tak i široké veřejnosti a médií. Jednou z příčin takového zájmu byla zcela jist...

Začalo platit GDPR. ‚Česko stále nemá potřebnou legislativu,‘ varuje Jourová

Kategorie: Ostatní Autor/autoři: iRozhlas.cz

Evropská komise je připravená zahájit řízení se členskými státy, které brzy nepřijmou prováděcí zákony k novým pravidlům ochrany osobních údajů. Radiožurnálu to řekla eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová z hnutí ANO. Nařízení známé pod zkra...

GDPR na poslední chvíli

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: Řízení školy

Datum účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, známého jako GDPR, je tady. Po období spekulací, spousty informací, až dezinformací a příprav začíná platit jeden ze zřejmě nejdiskutovanějších právních předpisů z oblasti och...

MŠMT připravilo školy na změny ohledně GDPR

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: MŠMT

Už tento pátek 25. května začne platit takzvané nařízení GDPR. Jde o obecné evropské nařízení o ochraně osobních údajů. MŠMT pro školy s dostatečným předstihem připravilo semináře ve všech krajích, metodiku a stručný návod, jak změny v ochraně oso...

Rodiče dostanou díky GDPR novou munici. Učitelé se budou bát udělat chybu

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: iDnes.cz

Je vaše dítě alergické na lepek nebo doběhlo poslední závod? Pak by se podle nového nařízení Evropské unie o ochraně osobních údajů (GDPR), které začne platit 25. května, taková informace neměla veřejně objevit na nástěnce nebo na školním webu. Od...

MŠMT připravilo pro školy praktický návod k GDPR

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: MŠMT

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo pro školy Stručný návod na zabezpečení procesů souvisejících s GDPR ve školách. Manuál usnadní školám přípravu na obecné evropské nařízení o ochraně osobních údajů, které začne platit letos v...

DigiKoalice jednala o výuce kyberbezpečnosti na školách

Kategorie: Základní školy Autor/autoři: MŠMT

Kyberbezpečnost v českých školách byla tématem kulatého stolu České národní koalice pro digitální pracovní místa (DigiKoalice), který se 1. března konal na Střední smíchovské průmyslové škole. Zúčastnilo se jej na 50 odborníků, učitelů, vzdělavate...

Studie Microsoftu: Oběti útoků na internetu často své útočníky znají

Kategorie: Ostatní Autor/autoři: Microsoft

Podle výsledků nejnovější Studie chování na internetu*, kterou si nechala vypracovat společnost Microsoft, se online prostředí a interakce uživatelů na internetu kultivuje a reakce uživatelů na online rizika zlepšuje.

Global Teacher Prize Czech Republic (GTP CR) – národní varianta mezinárodního ocenění učitelské profese startuje i v Česku.

Kategorie: Ostatní Autor/autoři: Global Teacher Prize

Naši budoucnost spoluvytváří kvalitní vzdělávání a o něm rozhodují kvalitní učitelé.

Ministr jednal s předsedou SMS o GDPR na školách

Kategorie: Ostatní Autor/autoři: MŠMT

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech jednal s předsedou Sdružení místních samospráv ČR Stanislavem Polčákem o tom, jak usnadnit školám zavedení evropského nařízení GDPR ( General Data Protection Regulation - GDPR ). MŠMT připrav...

Metodická pomůcka k aplikaci GDPR ve školství

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: MŠMT

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo metodickou pomůcku pro snadnější implementaci obecného nařízení o ochraně osobních údajů (dále též „GDPR“) a zákona o zpracování osobních údajů v podmínkách školství. Toto evropské nařízení, ...

Školy zjišťují, jak budou chránit osobní údaje. Čas mají do května.

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: iHned.cz

V květnu 2018 vstoupí v platnost evropské nařízení o ochraně osobních dat, známé pod zkratkou GDPR. Nařízení sjednocuje pravidla pro celou unii. České školy dosud nevědí, co pro ně nová pravidla budou znamenat.

GDPR

Kategorie: Mateřské školy Autor/autoři: ePravo.cz

GDPR, v překladu obecné nařízení o ochraně osobních údajů[1], je v současnosti nejvíce skloňovaným tématem, co se týče evropského práva. Zatímco novou směrnici o ochraně obchodního tajemství[2], která má být implementována do 9. 6. 2018, nebo návr...

Informační bulletin Úřadu pro ochranu osobních údajů

Kategorie: Ostatní Autor/autoři: ÚOOÚ

Informační bulletin 1/2013

Nabídka práce