Výherci 26. ročníku ankety Zlatý Ámos

Vydáno:
Výherci 26. ročníku ankety Zlatý Ámos
Pavlína KOPÁČIKOVÁ
Zlatý Ámos 2019
Díky Pavlíně Kopáčikové její čtvrťáci ze Základní školy ve Vacově milují matematiku a tělocvik. Je podle nich moc milá, pečlivá, umí naslouchat a je výborná sportovkyně. Nezkazí žádnou legraci. Na konci roku každému udělá knížku s fotografiemi a vzpomínkami na společně prožité chvíle. A také pro celou školu připravuje karneval. Letos byla za prskavku! Vede dopravní a zdravotní kroužek, a když se jeden žák začal topit, neváhala pro něj celá oblečená skočit i s fotoaparátem na krku. A její žáci by prý pro ni udělali to samé.
Jiří PALÁN
Dětský Ámos 2019
Pan učitel Jiří Palán ze Základní a Mateřské školy ve Větrném Jeníkově je podle dětí prostě super. Prý si myslí, že když bude chodit bos, tak bude mít zdravé nohy. Jeho žáci oceňují, že se s ním hodně nasmějí. Mají rádi jeho hodiny matematiky i akce, které pro ně dělá, ať už to jsou výlety plné dobrodružství, matematické soustředění, či volejbalový kroužek. Zažili s ním dost chvil špatných i dobrých, a proto vědí, že by se pro ně rozdal.
Pavlína STRÝČKOVÁ
Ámos sympaťák 2019, Ámos matikář
Pavlínu Strýčkovou v Základní škole Kunovice nepřehlédnete. Podle svých žáků je skvělá, obětavá a zábavná. Učí matematiku a tělesnou výchovu. Často přichází s novými nápady, a i když je někdy tajemná jako
x
v rovnici, vždy mile překvapí. Do vyučování vnáší měrou vrchovatou svoji energii a pozitivní náladu. Někdy se o jejích osmácích říká, že jsou střelení, a v tom se jim prý paní učitelka zcela vyrovná. Rozumí jim, a proto je pro ně super parťák.
Josef HYLSKÝ
Ámos fyzikář
Josef Hylský učí fyziku a matematiku na Gymnáziu v Dobrušce. Své studenty dokáže zaujmout i pobavit. Každé téma umí pojmout zábavnou formou, na hodinách nechybí legrace ani vtip. Je velmi přátelský, obětavý a ohleduplný. Studenti o něm říkají, že i když někdy nejsou úplně vzorní, jejich třídní učitel za nimi vždy stojí a podporuje je. Když je třeba, pomůže, ale i spravedlivě potrestá. Podle nich by se tak měl chovat každý správný učitel.
Petr CURKO
Ámos chemikář
Petr Curko učí chemii a přírodopis v Základní škole v Horažďovicích. Poznáte ho hned, má na sobě bílý plášť. Prý proto, že se jako správný superhrdina bez pláště cítí nesvůj. Miluje kanadské žertíky a je nepřítel háčků – hlavně nad C. Se svými žáky vyhrál celostátní CO2 ligu, pořádá mnoho soutěží, vede přírodopisný kroužek. Dětem se na něm nejvíc líbí, že se dokáže vcítit do druhých, a že když mají nějaké trable, umí pozorně naslouchat.
Šárka MANDICOVÁ
Ámoska češtinářka
Šárku Mandicovou do ankety Zlatý Ámos přihlásili její deváťáci ze Základní školy V. Talicha v Mostě. Tvrdí o ní, že i přes svůj drobný vzhled je velmi silná, a to jak fyzicky, tak psychicky. Je velmi starostlivá, když má někdo nějaký problém, může se na ni s důvěrou obrátit. Vždycky pozná, když není něco v pořádku. Pomáhá také spolužákům z dětského domova, aby mohli uskutečnit své životní plány a přání jako všechny ostatní děti.