CHARANGA - moderní nástroj v rukou kreativního pedagoga

Vydáno:

Díky mezinárodnímu projektu MECLA (Music Education Cultural Learning Alliance – projekt podpory hudebního vzdělávání k rozvoji kulturní kompetence) se otevřela možnost nabídnout i učitelům hudební nauky na ZUŠ a hudební výchovy na ZŠ v České republice skvělého pomocníka – digitální online vzdělávací platformu s názvem CHARANGA.

CHARANGA – moderní nástroj v rukou kreativního pedagoga
Lubor
Bořek,
ředitel ZUŠ Police nad Metují
Program Charanga je živá cloudová platforma nabízející množství hudebních zdrojů, výukových aplikací, postupů a materiálů zpracovaných na základě moderní metodiky a pedagogiky, a to vše zprostředkovává pomocí nejnovějších vzdělávacích technologií. Poskytuje hloubkovou podporu mnoha aspektům hudební výchovy ve škole i mimo ni a její zajímavé digitální prezentace a atraktivní obsah pomáhají aktivně zapojit děti a mladé lidi do výuky velmi moderním způsobem.
Je úžasnou pomocí nejen aprobovaným pedagogům, ale díky podrobnému metodickému rozpracování jednotlivých hodin nabízí i neaprobovaným učitelům šanci proměnit nezáživné hodiny hudební výchovy v oblíbený a zábavný předmět, který otevře žákům aktivní vstup k objevování hudebního světa.
A jak to funguje?
Celý prostor Charangy se skládá z několika navzájem provázaných oblastí

Související dokumenty