Zajímavé příběhy pamětníků z Prahy 1

Vydáno: 2 minuty čtení

Srdecně zveme širokou veřejnost na slavnostní prezentaci projektu Příběhy našich sousedů na Praze 1, která se uskuteční dne 10.4.2019 od 17:00 hodin v Brožíkově sále Staroměstské radnice.

Řízení školy onlineŽáci základních škol a gymnázií na Praze 1 získali příležitost zúčastnit se výjimečného vzdělávacího projektu Příběhy našich sousedů, který organizuje Post Bellum o.p.s. ve spolupráci s MČ Praha 1. A své šance se děti chopily na výbornou!

Pod vedením svých učitelů a organizátorů z Post Bellum se žáci na několik měsíců stali opravdovými dokumentaristy a mohli si vyzkoušet práci historiků a novinářů, kteří příběhy pamětníků zachycují pro Paměť národa. Nahráli vzpomínky pamětníka a nyní vytváří video reportáž nebo audio reportáž v Českém rozhlase.

Do projektu se zapojilo téměř 50 žáků a 7 pedagogů z Prahy 1. Reportážní týmy ze ZŠ Vodičkova, ZŠ Brána jazyků, ZŠ sv. Voršily a Gymnázia J. Gutha Jarkovského navštívily a zdokumentovaly celkem 9 pamětníků. Mezi nimi najdete i takové osobnosti jako je rabín Karol Sidon, pravnučka T.G.M. Charlotta Kotíková, Jakub Schwarz Trojan, farář, který pochovával Jana Palacha, nebo pamětnice holocaustu Evelina Merová.

Přijďte si poslechnout, jak žáci představí příběhy a životní osudy „svých“ pamětníků!

 Řízení školy online

Řízení školy online

Řízení školy online

Zdroj: Post Bellum