Ve školních infocentrech ÁMOS vision "září" dopravní výchova

Vydáno: 1 minuta čtení

S novým školním rokem jsme zaměřili obsah digitálních školních infocenter na bezpečnost v dopravě ve spolupráci s Policií ČR a BESIP. Ve vysílání v září spoty s dopravní tematikou a součástí jsou interaktivní testy a kvízy z oblasti dopravní výchovy. Myslíme i na žáky z Ukrajiny, proto budou některé materiály v jejich rodném jazyce. Snažíme se tak přispět jejich integraci v českých školách.

Jednou z konkrétních aktivit je preventivní projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Ta dětem ve videospotech vysvětluje správné chování v silničním provozu a jak na sebe mají dávat pozor. 

A také vzkaz pro žáky a studenty formou „sms spotu“ s upozorněním na nástrahy v silničním provozu od vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezídia ČR, plk. Mgr. Zuzana Pidrmanové. 

Přehled obsahu pro září najdete zde:

Prevence a osvěta v dopravě | ÁMOS vision (amosvision.cz)

Informace v tiskové zprávě Policie ČR:

„Preventivní projekt ,Zebra se za Tebe nerozhlédne‘ provází školáky již několik let s tím, že jim připomíná, jak důležité je na sebe dávat pozor, zejména pak v silničním provozu. Letos se pruhovaná parťačka s dětmi setká ve 304 školách v České republice i prostřednictvím digitální panelové obrazovky Amos Vision, kde bude v průběhu září upozorňovat v krátkých naučných klipech na bezpečný návrat do školy.”

Odkaz na TZ:

https://www.policie.cz/clanek/zebra-opet-doprovazi-zacky-na-jejich-ceste-do-skoly.aspx