Poděkujte skvělým učitelům nominací na odbornou cenu pro učitele Global Teacher Prize Czech Republic! Nominace jsou otevřené do 28. února.

Vydáno: 2 minuty čtení

V letošním roce probíhá již čtvrtý ročník ceny, která se snaží vytipovat, ocenit a podpořit inspirativní pedagogy základních a středních kol a prostřednictvím sdílení dobré praxe napomoci zvýšení prestiže učitelského povolání a posílení statusu učitele v ČR.

Řízení školy onlineKandidáta z řad učitelů může na cenu nominovat kdokoli prostřednictvím formuláře na stránkách ceny, každý z nominovaných se pak sám rozhodne, zda se do ceny přihlásí. Kandidáti v přihlášce popisují svoji pedagogickou činnost v rámci čtyř kritérií – podpora vzdělávacího úspěchu každého žáka, vytváření inovativních forem výuky, mimoškolní aktivita a spolupráce s dalšími vzdělávacími subjekty a aktivita v profesní komunitě. Odborná porota také posuzuje jejich práci na hodinách. Vítězové letošního ročníku budou slavnostně vyhlášeni 10. června v prostorách Senátu PČR.

Na podporu ceny se každoročně natáčí spot. V předchozích ročnících v nich účinkovaly herecké celebrity, v tom letošnímu se celebritami stali skuteční učitelé – vítězové GTP CZ Štěpánka Baierlová, Tomáš Chrobák a Václav Fiala –  společně se svými žáky. Na příkladě svých autentických příběhů společně ukazují, jak důležitou a nezastupitelnou roli hrají učitelé v našich životech.

Jaké bylo pozadí příběhů malířky Heleny Čadové, youtubera Štěpána Moryse robotičky Jitka přibližují všichni aktéři ve společném rozhovoru.

 

Zdroj: EDUin, o. p. s. - Informační centrum o vzdělávání