eTwinning propojuje evropské školy již 15 let

Vydáno: 2 minuty čtení

Evropská platforma eTwinning umožňující školám komunikaci, spolupráci a sdílení nápadů slaví 15. narozeniny. České národní podpůrné středisko při této příležitosti spouští pro všechny eTwinnery novou hru „15“ aneb eTwinning má občanku.

Na přihlášené týmy čeká 15 úkolů, díky kterým se lépe seznámí s prostředím eTwinningu, vyzkouší si zajímavé online nástroje a mohou se vzájemně inspirovat. Nový úkol bude zveřejněn vždy 15. dne v měsíci, ale zapojit se je možné v jakékoliv fázi hry. „Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie a zapojit se do ní mohou zkušení eTwinneři i úplní nováčci,“ vysvětluje Pavla Šabatková, vedoucí odboru školního vzdělávání Domu zahraniční spolupráce.

Platforma eTwinning je od roku 2005 součástí e-learningových aktivit Evropské komise a od roku 2014 také nedílnou složkou projektů programu Erasmus+. Za 15 let fungování platformy se do ní zapojilo již 824 645 učitelů z 209 293 škol z 44 států Evropy a přilehlých regionů. Česká republika se do aktivit zapojila hned v jejich počátku v roce 2005, od kdy se do eTwinningu zaregistrovalo již 11 415 českých učitelů z 4130 škol.

Platforma eTwinning nabízí možnost spolupráce mezi učiteli a žáky všech typů mateřských, základních a středních škol „Učitelé mohou prostřednictvím eTwinningu organizovat aktivity pro své žáky, vzájemně spolu komunikovat a sdílet své vzdělávací postupy, účastnit se vzdělávacích akcí a online seminářů nebo pracovat na společných projektech se zahraničními partnery,“ popisuje možnosti platformy Pavla Šabatková.

Více informací o hře: https://www.etwinning.cz/15let/

Pro více informací prosím kontaktujte:
Lucie Durcová
vedoucí informačního a komunikačního oddělení
tel: +420 733 125 972, e-mail: lucie.durcova@dzs.cz

Dům zahraniční spolupráce
Dům zahraniční spolupráce (DZS) je příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Jeho stěžejní činností je zprostředkovávání programů zaměřených na oblast mezinárodního vzdělávání a propagace českého školství v zahraničí. Více informací o aktivitách DZS je k dispozici na www.dzs.cz

Zdroj: Tisková zpráva, 15. 9. 2020, Dům zahraniční spolupráce