Novinky v programu Klasifikace

Vydáno:

V dnešní moderní době, kdy už i auta kontrolují dopravní situaci kolem nás a pomalu začínají sama řídit, ani my nezůstáváme s vývojem pozadu. Ne že by program Klasifikace začal učit za vás, ale je několik novinek, které pro vás přece jen připravujeme.

Novinky v programu Klasifikace
Jana
Čermáková
vedoucí technické podpory, JPH Software, s. r. o.
ŠVP v Klasifikaci
Asi nejzásadnější chystanou změnou pro příští školní rok bude možnost zadat si do Klasifikace své vlastní plány pro studijní zaměření i s hodinovými dotacemi a povinnými výstupy. Klasifikace tak ohlídá, jestli jste s počtem hodin splnili normu RVP a jestli u nějakého žáčka nemáte vynechanou například nauku. Zavedení této možnosti pro vás nebude složité. Vše je navrženo tak, abyste pouze zvolili, zda váš dříve přidaný předmět patří do kategorie interpretace individuální, kolektivní nebo recepce a reflexe.
Umožněna bude také volba, že předmět zasahuje do kolektivní interpretace i recepce a reflexe a začlenění takového předmětu do studijního zaměření zastane splnění obou těchto povinných složek RVP. Do studijního zaměření navíc bude možné přidat předmět jako povinný, povinně volitelný nebo také jako předmět nepovinný (zkratka ve druhém sloupci). Stejný předmět bude možné přidat také do studijních zaměření různých oborů. Jednoduše řečeno – s námi si nemusíte přizpůsobovat ŠVP, s námi se Klasifikace přizpůsobí vám. A pokud si nebudete přát nastavovat nic, vše bude fungovat jako doposud.
Pokud si ale do Klasifikace zadáte plány pro svá studijní zaměření, budete mít usnadněn i převod žáků do nového školního roku, volbu předmětů žáka a také automaticky vyplněný učební plán v třídních knihách.
Interaktivní přihlášky
Další novinkou jsou interaktivní přihlášky, které vám výrazně zjednoduší průběh přijímání žáků. V nové přihlášce si totiž můžete stanovit i termíny a časy talentových zkoušek za jednotlivé pobočky, ze kterých si rodiče žáků vybírají. Přímo z Klasifikace je také možno nastavit, která studijní zaměření mají být v přihláškách zobrazena.
Aplikace pro Android a iOS
Pro příznivce Klasifikace na mobilních zařízeních jsme nedávno přidali i přihlašování pomocí otisku prstu nebo možnost zvětšování zobrazeného obsahu známým gestem – dvěma prsty. Přístup k informacím máte naprosto odkudkoliv. Aplikace je průběžně doplňována o nové možnosti jako rozvrh žáka, koncerty a další užitečné funkce.
Majetek
Novinky se dočkal také na ZUŠ velmi oblíbený program Majetek. Dokončili jsme možnost cloudového uložení dat i s přístupem z webového prohlížeče. Majetek má tedy také jako Klasifikace možnost programu na ploše i přístup například z mobilního telefonu nebo tabletu.
Soutěže
Již několik let úspěšně zajišťujeme systém elektronické organizace soutěže Virtuosi per musica di pianoforte v Ústí nad Labem. Letos jsme ale systém rozšířili tak, aby jej bylo možno použít i pro další organizátory jiných soutěží, kteří o systém projevili zájem. Systém obsahuje komfortní a přehledné bodovací lístky pro porotce, seznamy soutěžících za jednotlivé kategorie, elektronické přihlášky do soutěže a vše potřebné.
A jak jsme na tom s cenami?
Software pro ZUŠ jsme začali nabízet v roce 2000. Když se počet škol výrazně zvýšil, tak jsme v polovině roku 2005 dokázali snížit roční poplatek o více než 20 %. Od té doby jsou naše ceny bez jakéhokoliv navýšení. Když jsme se v březnu 2010 stali plátci DPH, rozhodli jsme se platit 20 % z ceny programů na DPH státu z vlastního obratu, abychom svým zákazníkům nenavýšili cenu. S námi se žádných cenových šoků nemusíte bát.

Související dokumenty