• Oblíbené
  • Poznámka

Vepřové maso po štýrsku

Vydáno:
Vepřové maso po štýrsku
Školní jídelna při Mateřské škole K. Štěcha 5, České Budějovice
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I Potravina                            I          norma pro dospělé          I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I vepřová plec                         I                900 g                I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I slanina                              I                30 g                 I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I tuk                                  I                                     I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I mrkev                                I               150 ml                I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I kapusta                              I                200 g                I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I celer                                I                150 g                I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I cibule                               I                30 g                 I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I brambory                             I                800 g                I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
I hladká mouka                         I                40 g                 I
I--------------------------------------I-------------------------------------I
Technologický postup:
Omyté, očištěné maso nakrájíme na kostky, které prudce opečeme na části tuku a drobně nakrájené slanině. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Pak přidáme jíšku a provařujeme. Před dokončením přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, na kostky nakrájené brambory. Dochutíme, dovaříme. Příloha chléb, pečivo.

Sdílení dokumentu

Poznámka k dokumentu