Vepřové maso po štýrsku
Školní jídelna při Mateřské škole K. Štěcha 5, České Budějovice
I--------------------------------------I-------------------------------------I I Potravina I norma pro dospělé I I--------------------------------------I-------------------------------------I I vepřová plec I 900 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I I slanina I 30 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I I tuk I I I--------------------------------------I-------------------------------------I I mrkev I 150 ml I I--------------------------------------I-------------------------------------I I kapusta I 200 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I I celer I 150 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I I cibule I 30 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I I brambory I 800 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I I hladká mouka I 40 g I I--------------------------------------I-------------------------------------I
Technologický postup:
Omyté, očištěné maso nakrájíme na kostky, které prudce opečeme na části tuku a drobně nakrájené slanině. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Pak přidáme jíšku a provařujeme. Před dokončením přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, na kostky nakrájené brambory. Dochutíme, dovaříme. Příloha chléb, pečivo.
