Recepty

Vydáno:
Kuře po italsku
I----------------------------------------------------------------------------I
I                             Kuře po italsku                                I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Kuřata                                                         2,500       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Máslo                                                          0,030       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Česnek                                                         0,100       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Drcená rajčata                                                 0,300       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Rajský protlak                                                 0,010       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Tymián                                                         0,001       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Bazalka                                                        0,001       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Cibule                                                         0,050       I
I----------------------------------------------------------------------------I
I Sůl                                                            0,030       I
I----------------------------------------------------------------------------I
(Norma na 10 porcí při koeficientu 1,0)
Technologický postup:
-
Nejprve si připravíme marinádu: Vyvaříme čerstvý rozmarýn, poté smícháme drcená rajčata, rajský protlak, česnek, cibule, rozpuštěné máslo, sůl, čerstvou nasekanou bazalku a přilijeme vývar z tymiánu.
-
Očištěná kuřata omyjeme, mírně osolíme a dáme do gastronádob, zalijeme marinádou a pečeme.
-
Měkká kuřata vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme.
-
Při podávání poléváme kuře výpekem.
Vhodne přílohy:
těstoviny, případně brambory
Recept poskytla ŠKOLNÍ JÍDELNA KOJETÍN.

Související dokumenty