Kuře po italsku
I----------------------------------------------------------------------------I I Kuře po italsku I I----------------------------------------------------------------------------I I Kuřata 2,500 I I----------------------------------------------------------------------------I I Máslo 0,030 I I----------------------------------------------------------------------------I I Česnek 0,100 I I----------------------------------------------------------------------------I I Drcená rajčata 0,300 I I----------------------------------------------------------------------------I I Rajský protlak 0,010 I I----------------------------------------------------------------------------I I Tymián 0,001 I I----------------------------------------------------------------------------I I Bazalka 0,001 I I----------------------------------------------------------------------------I I Cibule 0,050 I I----------------------------------------------------------------------------I I Sůl 0,030 I I----------------------------------------------------------------------------I
(Norma na 10 porcí při koeficientu 1,0)
Technologický postup:
-
Nejprve si připravíme marinádu: Vyvaříme čerstvý rozmarýn, poté smícháme drcená rajčata, rajský protlak, česnek, cibule, rozpuštěné máslo, sůl, čerstvou nasekanou bazalku a přilijeme vývar z tymiánu.
-
Očištěná kuřata omyjeme, mírně osolíme a dáme do gastronádob, zalijeme marinádou a pečeme.
-
Měkká kuřata vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme.
-
Při podávání poléváme kuře výpekem.
Vhodne přílohy:
těstoviny, případně brambory
Recept poskytla ŠKOLNÍ JÍDELNA KOJETÍN.