• Oblíbené
  • Poznámka

Krémová polévka z jarní cibulky

Vydáno:
Krémová polévka z jarní cibulky
Michael
Wöß,
Spolková země Horní Rakousko
I----------------------------I-----------------------------I
I Potravina                  I      norma pro dospělé      I
I----------------------------I-----------------------------I
I jarní cibulka              I            500 g            I
I----------------------------I-----------------------------I
I brambory                   I            200 g            I
I----------------------------I-----------------------------I
I olivový olej               I                             I
I----------------------------I-----------------------------I
I sůl, pepř                  I                             I
I----------------------------I-----------------------------I
I polévkové koření           I                             I
I----------------------------I-----------------------------I
I bylinky                    I                             I
I----------------------------I-----------------------------I
I voda                       I          1 500 ml           I
I----------------------------I-----------------------------I
I mléko                      I           400 ml            I
I----------------------------I-----------------------------I
I zakysaná smetana           I            80 ml            I
I----------------------------I-----------------------------I
Technologický postup:
Nadrobno nakrájenou jarní cibulku necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájené brambory, dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením a dolijeme vodou a mlékem. Necháme vařit do změknutí, poté rozmixujeme, v případě potřeby dochutíme a podáváme s bylinkami.

Sdílení dokumentu

Poznámka k dokumentu