Krémová polévka z jarní cibulky
Michael
Wöß,
Spolková země Horní Rakousko
I----------------------------I-----------------------------I I Potravina I norma pro dospělé I I----------------------------I-----------------------------I I jarní cibulka I 500 g I I----------------------------I-----------------------------I I brambory I 200 g I I----------------------------I-----------------------------I I olivový olej I I I----------------------------I-----------------------------I I sůl, pepř I I I----------------------------I-----------------------------I I polévkové koření I I I----------------------------I-----------------------------I I bylinky I I I----------------------------I-----------------------------I I voda I 1 500 ml I I----------------------------I-----------------------------I I mléko I 400 ml I I----------------------------I-----------------------------I I zakysaná smetana I 80 ml I I----------------------------I-----------------------------I

Technologický postup:
Nadrobno nakrájenou jarní cibulku necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájené brambory, dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením a dolijeme vodou a mlékem. Necháme vařit do změknutí, poté rozmixujeme, v případě potřeby dochutíme a podáváme s bylinkami.