Gastroakademie v Kraji Vysočina je důkazem, že s kuchařskými talenty se pracuje

Vydáno:

 

Gastroakademie v Kraji Vysočina je důkazem, že s kuchařskými talenty se pracuje
Mgr.
Libor
Fasora,
ředitel OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava https://www.ozs-ji.cz
Gastroakademie je dlouhodobým projektem, který vznikl v roce 2016 na podporu gastronomie v Kraji Vysočina. Již pět let spolupracují střední školy z Jihlavy, Havlíčkova Brodu, Třebíče a Velkého Meziříčí, které nabízejí učební obor kuchař, s vybranými top restauracemi z regionu. Důležitým článkem je přímo Kraj Vysočina, který z pozice zřizovatele škol zásadně podporuje celý projekt finančně i logisticky.
Dnes bych se nechtěl rozepisovat o specifikách života školních jídelen za poslední rok. Každý ředitel spravující školní jídelnu si dostatečně užívá operativních zásahů dle aktuálních protiepidemických opatření. Chvíli výdej na talíř, jindy zase formou „take-away“. Pozor na fronty, pozor na počet míst u stolu, pozor na rozestupy! Stravovat nebo vzhledem k efektivitě, kdy se připravuje desetina běžného počtu jídel, raději hned na chvíli zavřít. A samostatná kapitola je oblast personální, problém nemoci nebo k

Související dokumenty