Bramborové rohlíky
Střední škola stavební Třebíč, Kubišova 1214/9, 674 01 Třebíč
I----------------------------I-----------------------------I I Potravina I norma pro dospělé I I----------------------------I-----------------------------I I vařené brambory I 150 g I I----------------------------I-----------------------------I I hladká mouka I 150 g I I----------------------------I-----------------------------I I tuk I 60 g I I----------------------------I-----------------------------I I vejce I 1 ks I I----------------------------I-----------------------------I I cukr I 60 g I I----------------------------I-----------------------------I I prášek do pečiva I 1/2 bal. I I----------------------------I-----------------------------I I špetka soli I I I----------------------------I-----------------------------I I Nádivka: I I----------------------------I-----------------------------I I mák mletý I 150 g I I----------------------------I-----------------------------I I mléko I 40 ml I I----------------------------I-----------------------------I I cukr krupice I 15 g I I----------------------------I-----------------------------I I skořice I I I----------------------------I-----------------------------I I citr. kůra I I I----------------------------I-----------------------------I I dětská krupička I 10 g I I----------------------------I-----------------------------I
Technologický postup:
Připravíme si bramborové těsto, které rozválíme na plát, rozkrájíme na čtverečky a plníme makovou nádivkou. Utvoříme rohlíky. Potřeme vejcem a pečeme do růžova. Nádivka: umletý mák svaříme, dle potřeby zahustíme krupičkou, ochutíme a vychladlou směsí plníme.