Výcvik draků

Vydáno:

Jak vycvičit draka? Návod bychom s dětmi možná našli v knižní sérii anglické spisovatelky Cressidy Cowell, jejíž knihy děti baví. Ale my v tomto podzimním období zkusíme zkrotit a vycvičit papírové draky. V příspěvku vám ukážu, jak na výrobu jednoduchého papírového draka, kterého zvládnou vyrobit i ti nejmenší. Další předností dráčka je, že jej můžete vytvářet i s velkou skupinou dětí, výroba je poměrně rychlá, a hlavně drak umí létat i v místnosti.

Výcvik draků
Jaroslava
Pachlová,
vychovatelka, ZŠ Stráž u Tachova
Po několikaletých zkušenostech s výrobou různých draků s dětmi mladšího školního věku, kdy chcete, aby si každé dítě opravdu samo vyrobilo funkčního dráčka, který by létal, používám dva jednoduché návody, pokud pracuji s opravdu velkou skupinou dětí a mám omezený čas. Po letech jsem ten nejjednodušší ještě zjednodušila, takže draka dokážou vyrobit s malou dopomocí i předškoláci.
Než začneme s výrobou draka, napadlo vás někdy, proč je tato tradice spojena zrovna s podzimem a kde jsou její kořeny? Fouká přece hezky zčerstva i na jaře a v létě. Jak uvádějí meteorologové, právě na jaře vanou daleko stálejší větry, navíc se dny prodlužují a je příjemnější počasí

Související dokumenty