U nás v Chomutově

Vydáno:

V Chomutově se od roku 2013 konají předmětové komise za metodické podpory primátora Mgr. Jana Mareše, vedoucí odboru školství Bc. Dagmar Mikovcové a ředitele ZŠ Na Příkopech Mgr. Miloslava Honse.

U nás v Chomutově
Hana
Hladká,
vychovatelka ZŠ Na Příkopech, Chomutov
Hlavní myšlenkou těchto „předmětových komisí“ je vzájemná spolupráce vychovatelek školních družin našeho regionu a metodická pomoc.
Scházíme se třikrát za rok a našim úkolem je naplánovat tři různě tematicky zaměřené akce pro děti v průběhu školního roku. Nechybí ani nabídky dalšího vzdělávání vychovatelek, které se realizují ve spolupráci s NIDV.
Zatím jsme uspořádaly tyto akce: Drakiáda, akademie školních družin, výtvarné hrátky v chomutovské zoo, zimní turistika s plněním úkolů - Ježíškova cesta na Božím Daru, masopustní dovádění na ledě (využití chomutovské SD Arény), turistický pochod Bezručovým údolím.
Navštěvujeme také chomutovské kino. Stalo se tradicí, že do kina vyrážíme každý měsíc. Pro děti to je příjemné zpestření, na které se těší. Pro vychovatelky to sice představuje práci navíc - avšak spokojenost našich dětí je milou odměnou.
Aby všechny akce proběhly hladce, je potřeba nepodcenit organizaci a předem vše domluvit, zajistit a průběžně průběh celé akce kontrolovat.
Letošní školní rok jsme slavnostně zahájili divadelním představením v přírodě, a to po dohodě s vedením Zooparku Chomutov. Bylo nám umožněno využít prostor místního skanzenu ve Staré Vsi. Divadelní představení Indiánka Janka, které sehrálo Divadlo Krabice z Teplic, odměnily děti bouřlivým potleskem. Čas byl i na prohlídku skanzenu doprovázenou výkladem. Důležité bylo, že se měli možnost zúčastnit také rodiče.
Poděkování tak patří vychovatelkám školních družin, které ve spolupráci s vedením škol a rodiči dětí děti připravují dětem nevšední a nezapomenutelné zážitky.

Související dokumenty