Zkusit učit? Výluka otevírá přihlášky na výjezdy v letním semestru!

Vydáno: 2 minuty čtení

Výluka, z.s. otevřela na svých webových stránkách www.vyluka.org přihlášky na další sérii tzv. výluk na základní školy. Jedná se o jedinečnou možnost vyzkoušet si jaké je to být učitelem. Do projektu pro letní semestr 2017/2018 se lze přihlásit až do 4. března.

V posledních měsících narůstá tlak učitelů na zvýšení mezd a na celospolečenské úrovni se otevírá debata o stavu českého školství. Výluka, z.s. na tuto dlouhodobě alarmující situaci reaguje stejnojmenným projektem, jehož cílem je nalákat do škol nadšené studenty nepedagogických škol, ale i odborníky z nejrůznějších oborů.

Účastníky projektu Výluka nečeká pouze učení na vybrané ZŠ, ale několik částí přípravy. 8. března proběhne tzv. iniciační schůzka, na které budou rozděleni do týmů, v nichž projdou společnou přípravou a následně také pojedou na samotnou výluku. Od 16. do 18. března následuje společná “víkendovka”, na níž se účastníci mají poznat navzájem, ale také se zamyslet nad tím, co si od učení slibují, čeho se u něj obávají a jak jsou na něj připraveni. V mezičase po “víkendovce” a před výlukou potom studenti zpracovávají odborné materiály, konzultují je s odborníky a účastní se náslechů na jedné z pražských partnerských ZŠ, aby prošli i teoretickou průpravou. V posledním dubnovém týdnu se uskuteční samotný výjezd na partnerskou ZŠ.

„Když jsem se o projektu Výluka dozvěděla, přišlo mi skvělé, že existuje někdo, kdo člověku, který studuje odborný nepedagogický obor na VŠ zprostředkuje možnost vyzkoušet si reálně učit. Neuměla jsem si představit, kde začíná a končí práce učitele a co vše je s touto profesí spjato. Nasazení a skvělá práce celého týmu mi umožnila konfrontovat se s realitou a pomohla mi posunout se v dalším rozhodování ohledně učitelství zase o krok dál,” komentuje svoji zkušenost bývalá účastnice projektu Kateřina K.

Výluka bude pedagogickou zkušenost v letním semestru akademického roku 2017/2018 zprostředkovávat již popáté.

Více informací na https://vyluka.org/projekt/ nebo info@vyluka.org.

Řízení školy online

Zdroj: Tisková zpráva Výluky z. s.