Zkusit učit? Výluka otevírá přihlášky na výjezdy v letním semestru!

Vydáno: 2 minuty čtení

Výluka, z.s. 1. února otevře na svých stránkách www.vyluka.org přihlášky na výjezdy, tzv. výluky, do základních škol pro letní semestr 2017. Co přihlášení obnáší? 

Řízení školyOrganizátoři se snaží zajistit adekvátní přípravu, zájemce z řad vysokoškoláků tedy nečeká pouze týden učení na vybrané ZŠ. 2. března proběhne tzv. iniciační schůzka, na které budou rozděleni do týmů,  ve kterých projdou společnou přípravou a následně také pojedou na samotnou výluku. Od 10. do 12. března následuje společná víkendovka, na níž se účastníci mají poznat navzájem, ale také se zamyslet nad tím, co si od učení slibují, čeho se u něj obávají a jak jsou na něj připraveni. V mezičase po víkendovce a před výlukou potom studenti zpracovávají odborné materiály, konzultují je s odborníky a účastní se náslechů na jedné z pražských partnerských ZŠ, aby prošli i teoretickou průpravou. Na přelomu dubna a května pak přichází ta nejdůležitější část – výjezd na výluku do jedné z partnerských základních škol, nacházejících se po celé republice.

Výluka už má dva výjezdy za sebou. Jeden, tzv. pilotní, který si vyzkoušeli sami organizátoři. Ten proběhl na jaře loňského roku na základní škole v Poběžovicích, a na jeho základě vznikly plány pro podobu dalších výjezdů. Druhý se pak uskutečnil v prosinci téhož roku. To už Výluka naostro poslala do jičínské základní školy Bodláka a Pampelišky tři přihlášené účastníky, kteří si prošli přípravou, jež se osvědčila, a je tedy naplánovaná pro zájemce o výjezd v letním semestru.

Ti se, pokud mají další otázky, můžou zúčastnit ještě informační schůzky 23. ledna, která se uskuteční od 17:00 ve Standard Café. Na té se bude mluvit kromě organizačních záležitostí taky o tom, jak to vypadalo na poslední výluce. Jaké byly zkušenosti a dojmy a proč do něčeho takového jít.

Více informací na vyluka.org/blog nebo info@vyluka.org

https://www.facebook.com/events/377586895951398/

Řízení školy