Žáci volají po finančním vzdělávání. Uspořádejte projektový den na téma Rodinné finance, materiály zdarma

Vydáno: 1 minuta čtení

Nadace České spořitelny spustila nový web zaměřený na finanční vzdělávání www.silnejsidikyvzdelavani.cz. Na něm se veřejnost, a zejména učitelé dozvědí, jak Nadace přistupuje ke kvalitnímu finančnímu vzdělávání a na jakých kompetencích ho staví. Na webových stránkách je k dispozici projektový den, díky kterému se mohou hlavně žáci 2. stupně o financích dozvídat třeba v hodinách českého jazyka, informatiky nebo dějepisu.

Projektový den má provést žáky finančním životem rodiny, seznámit je s rodinným rozpočtem a s různými postoji k hospodaření.

Na webu jsou ke zhlédnutí také videa, ve kterých sami studenti mluví o tom, co pro ně znamenají kompetence, jako je odolnost, kritické myšlení nebo růstové nastavení. Všechna jsou k vidění přímo na webu silnejsidikyvzdelavani.cz nebo na nadačním YouTube.  

Jak vypadá člověk, který má finance v malíku, je téma soutěže, která je připravena pro tří- až pětičlenné soutěžní týmy žáků 8.–9. tříd ZŠ, nebo 1.–2. ročníku SŠ, gymnázií nebo SOU. Jak se do soutěže zapojit, o co se hraje a mnoho dalších důležitých informací se dozvíte na webu.

Zdroj: Nadace České spořitelny