Vrcholí soutěž v učení jazyků. Nejlepší žáci mohou získat 60 tisíc Kč na modernizaci vyučování

Vydáno: 3 minuty čtení

Dnes o půlnoci se uzavře celostátní finále mezinárodní soutěže v učení cizích slovíček pro školy s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěž probíhá výhradně online v aplikaci pro učení slovíček WocaBee. Do čtvrtého ročníku šampionátu se zapojilo rekordních více než 90 000 žáků a soutěží v něm třídy ze základních a středních škol z celé České republiky. Vítězná třída získá zajímavé věcné ceny, jakož i hlavní výhru pro svou školu – 60 tisíc Kč na modernizaci vyučování. Zároveň už příští týden bude reprezentovat Českou republiku v závěrečném česko-slovenském finále soutěže.

Jazyková soutěž v učení cizích slovíček v aplikaci WocaBee probíhá na českých i slovenských školách již počtvrté. V soutěži se hodnotí píle v učení se nové slovní zásoby, o které vypovídají body získané za procvičování slovíček v aplikaci, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolech soutěže vítězí třídy, které získají nejvyšší průměrný počet WocaPoints na jednoho žáka. Třída tak soutěží jako tým a v šampionátu si na rozdíl od jiných školních soutěží své znalosti zlepšují všichni žáci ve třídě.

Po okresních a krajských kolech soutěže postoupilo přibližně 150 žáků ze 14 tříd do celostátního kola šampionátu. To odstartovalo ve středu 16. listopadu a skončí dnes přesně o půlnoci. Každý z finalistů se během dosavadního trvání soutěže od 19. října naučil v průměru 408 nových slovíček, což oproti předchozímu ročníku představuje nárůst o více než polovinu.

Celostátní šampioni v učení cizích slovíček získají kromě věcných cen i motivující hlavní cenu – 60 tisíc Kč na modernizaci školy. Cena se skládá z finanční hotovosti, z licencí aplikace WocaBee pro moderní výuku jazyků a z poukázky na nákup dekorativních nálepek na zkrášlení prostor od partnera INSPIO.

„Úroveň čtvrtého ročníku Jazykového WocaBee šampionátu opět vzrostla, a to z pohledu množství zapojených škol, jakož i výkonů samotných žáků. Naučit se více než 400 slovíček a frází z cizího jazyka v průběhu něco více než měsíce je skutečně obdivuhodné. Efektivnost aplikace WocaBee v tom výrazně pomáhá. Tím nejdůležitějším výsledkem v naší soutěži je ale motivace a radost z učení jazyků všech zapojených žáků, říká Michal Ošvát, organizátor soutěže a autor aplikace WocaBee.

Tři nejlepší třídy z celostátního kola se už příští týden virtuálně „potkají“ v bonusovém česko-slovenském finále s nejlepšími ze Slovenska. Dosavadní kompletní výsledky soutěže jsou dostupné na  https://www.wocabee.app/soutez

Jazykový WocaBee šampionát v České republice podpořili:

Hlavní partneři: ESET, INSPIO, LangBee

Partneři: Alza.cz, Dedoles, Martinus, Vydavatelství Enigma

Mediální partneři: Řízení školy, Týdeník školství, Učitelské noviny, All4fun.cz

Zdroj: TZ WocaBee