Vedení MŠMT zahájilo na školách nový školní rok

Vydáno: 2 minuty čtení

Státní tajemník Jindřich Fryč zahájil nový školní rok 2017/2018 v Základní a mateřské škole Chotýšany a Základní škole Žitomířská v Českém Brodě, rovněž náměstkyně a náměstci ministra školství se zúčastnili slavnostního zahájení školního roku ve školách na různých místech České republiky.

Základní a mateřská škola Chotýšany otevřela s pomocí investice ministerstva školství 13,5 milionu korun novou přístavbu školy. Slavnostního přestřižení pásky a otevření nové přístavby se zúčastnil za MŠMT státní tajemník Jindřich Fryč. Mateřská škola Chotýšany má dvě třídy s celkovou kapacitou 50 dětí, z nichž jedna je zaměřena na Montessori pedagogiku, do devíti tříd základní školy může usednout 230 žáků. Státní tajemník poté ještě zahájil nový školní rok a den otevřených dveří v Základní škole Žitomířská v Českém Brodě, kde si prohlédl školu, jídelnu a sportoviště.

V novém školním roce dnes v Základní škole Campanus v Praze 4 přivítal školáky také náměstek Karel Kovář. Škola v minulém školním roce pořádala velmi úspěšné republikové finále ve florbale v kategorii III a je jedním z příkladů, jak může fungovat školní sport a sportovní areál plnohodnotně sloužit jako komunitní sportoviště. Náměstek Ivo Krýsa zahájil školní rok na Základní škole Cerhenice na Kolínsku, která byla slavnostně otevřena již v roce 1928. V současné době navštěvuje školu 185 dětí.

Základní školu Svítání v Pardubicích navštívila náměstkyně ministryně Zuzana Matušková, zatímco náměstek Jaroslav Fidrmuc přivítal první školní den žáky na Církevním gymnáziu Německého řádu v Olomouci. Tato církevní škola se zaměřuje na rozvoj osobnosti studenta a na podporu talentované mládeže mimo jiné i v oblasti sportu

Zdroj