V Česku startují první online kurzy připravující naživo k přijímačkám

Vydáno: 2 minuty čtení

Společnost Tutor jako první v Česku spouští od poloviny října online kurzy připravující naživo k přijímačkám. Již nyní se na českém trhu dají nalézt různé statické kurzy s přednahranými lekcemi, kde není možná živá interakce s lektorem a komunikace probíhá pouze jednostranně. Nové kurzy Tutoru budou oproti tomu probíhat v reálném čase a lektor v nich bude po celou dobu v přímém kontaktu se studenty. Jde tak o další příklad stoupajícího významu online výuky, která rok od roku celosvětově roste jak v oblasti profesního či jazykového vzdělávání, tak školství.

„Online kurzy nebudou náhradou našich prezenčních kurzů, spíše jejich doplněním pro lidi, kteří nebydlí blízko žádného velkého města, kde máme pobočky, nebo preferují online prostředí. Nyní budete moci absolvovat plnohodnotný přípravný kurz na přijímačky nebo k maturitě třeba i z té nejmenší vesničky v Česku,“ řekla akademická ředitelka společnosti Tutor Jana Pácalová.Řízení školy online

Kurzy budou probíhat v prostředí Učebny Google (Google Classroom), která poskytuje daleko více možností než třeba výuka přes Skype, často používaná pro jazykové kurzy. V online prostředí učitel svým studentům nasdílí rozličné materiály, včetně online testů či videí. Vzájemná komunikace probíhá prostřednictvím videorozhovoru a písemného chatu. Do Učebny se také dá například nahrát obsah pracovních sešitů Tutor používaných v prezenčních kurzech.

Nabízené kurzy zahrnují přípravu na jednotné přijímací zkoušky na střední školy z českého jazyka a matematiky pro 5. a 9.třídy, přípravu na maturitu (čeština, matematika, angličtina, němčina) a přípravu k přijímacím zkouškám na vysoké školy (práva, medicína, žurnalistika a komunikační studia, speciální pedagogika, matematika na ekonomických školách, angličtina na VŠE).

Více informací naleznete zde.

 

Zdroj: Tisková zpráva Tutor, s. r. o.