Umělecko-vzdělávací program Commander

Vydáno: 1 minuta čtení

Soubor Farma v jeskyni vás zve na umělecko-vzdělávací program Commander určený studentům středních škol, který se uskuteční 23. listopadu 2022 v 10:30 v Centru současného umění DOX. Program se věnuje nebezpečí radikalizace dospívajících přes internet a skládá se z multižánrové inscenace Commander, interaktivního workshopu a diskuze s tvůrci. 

On-line radikalizace dospívajících je proces, během kterého mladí lidé prostřednictvím internetu přebírají extrémní názory o aktuálním stavu společnosti. V krajních případech radikalizace vede k násilí a kriminální činnosti. Dopady radikalizace na internetu jsme mohli vidět při nedávné střelbě v Bratislavě.

Multižánrová inscenace Commander tento fenomén zkoumá skrze pohybové divadlo s živou hudbou a film s dětskými herci. Dílo pracuje s dialogy převzatými ze skutečných chatů extremistické on-line skupiny, kterou pod profilem Commander vedl třináctiletý chlapec.

Silný zážitek z představení je zasazen do kontextu fenoménu radikalizace přes internet úvodním interaktivním workshopem a závěrečnou reflexí. V diskuzi po představení budou na otázky studentů odpovídat režisér Viliam Dočolomanský, hudebník Štěpán Janoušek a performer Andrej Štepita.

Harmonogram:

10:30 – 12:45 představení Commander a krátký workshop k tématu online radikalizace

12:45 – 13:15 pauza

13:30 – 14:30 Q&A s tvůrci

Vstupné: 150 Kč na osobu.

Program lze objednat přes tento formulář.

V případě dotazů se neváhejte obrátit na Markétu Hrehorovou (marketa@farminthecave.com, +420 774 703 768).