Umělá inteligence ve škole

Vydáno: 2 minuty čtení

Jak jí rozumět a jak ji využít ve vzdělávání? Sledujte žive streamovanou debatu u kulatého stolu 27. 9. 2023  od 15 hodin.

Link na debatu: https://www.youtube.com/watch?v=Niq2tCiYi2s

Co dokáže, ale i nedokáže umělá inteligence? Co nového přinese pedagogům a žákům cílené zapojení AI do výuky a jak na to? Jak ovlivní témata digitálních kompetencí učitelů i žáků průnik AI do mediálního prostoru a široká dostupnost těchto nástrojů? Stranou rozhodně nezůstanou ani právní a etické otázky spojené např. s ochranou soukromí dětí a žáků či s využíváním zdrojů generovaných AI.

Našimi hosty v debatě u kulatého stolu 27. září 2023 budou Lenka Kučerová – spoluzakladatelka a členka iniciativy prg.ai (cílem prg.ai je mj. upevňovat vztahy mezi akademickou, výzkumnou a aplikační sférou); Ondřej Vykoukal – expert na právo duševního vlastnictví v souvislosti s využíváním technologií včetně AI (spoluautor manuálu „využití chatgpt ve školách – právní pohled“); Klára Pirklová – designérka online vzdělávání, lektorka AI pro učitele a lektory a členka expertní pracovní skupiny Národního pedagogického institutu pro umělou inteligenci. Za tým podpory škol v oblasti revize RVP ZV v informatické a digitální oblasti se zúčastní koordinátorka oblasti AI ve vzdědální Ivana Böhmová.

 

Zdroj: NPI ČR