Sportovní svazy zatím nedostanou dotace, rozdělování se prošetří

Vydáno: 2 minuty čtení

Sportovní organizace a svazy zatím z MŠMT nedostaly žádné dotace pro letošní rok, rozdělování peněz bude znovu prošetřeno. Peníze dosud nebyly rozděleny kvůli mimořádným kontrolám některých sportovních svazů a sekce sportu a také kvůli zpřísnění podmínek dotačních rozhodnutí od ledna letošního roku. 

Řízení školy onlinePeníze sportovním svazům včetně FAČR nebyly vyplaceny, nebyla vyplacena ani jedna koruna. Jediné peníze, které začnou v následujících týdnech odcházet, jsou peníze pro děti a mládež, což je program, který jsem prosadila já, ve výši 1 miliardy korun,“ uvedla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Následně bude stejným způsobem financován program pro zdravotně postižené sportovce a také na sportování veřejnosti. Tyto programy si vyžádají jen rámcovou kontrolu speciálně ustaveného kontrolního týmu.

V případě programu pro sportovní organizace a svazy ministryně rozhodla o zopakování hodnocení. Investiční program byl zrušen. Již nyní je připraven nový program, v němž je pro roky 2017 a 2018 připravena 1 miliarda korun.

Na pátek 12. května bylo také svoláno mimořádné zasedání Národní rady pro sport.

Ihned poté, co policie začala prošetřovat podezření, jsem poskytla veškerou součinnost a všechna zjištění, která byla rozpracována ze strany ministerstva, jsem předala,“ dodala ministryně. V souvislosti se zahájením trestního stíhání a vzetí do vazby byla odvolána náměstkyně pro řízení sekce sportu a mládeže Simona Kratochvílová. Z pozice ředitele Vysokoškolského sportovního centra byl dále odvolán Zdeněk Bříza. Zároveň byla ukončena dohoda o pracovní činnosti s Karlem Březinou.

Zdroj