Soutěž sCool web

Vydáno: 2 minuty čtení

"Soutěž sCOOL web zná své finalisty, které nyní hodnotí odborná porota, a kteří se zároveň ucházejí o přízeň veřejnosti.

Řízení školy onlineZapojte se do online hlasování a vyberte 3 nejlepší školní weby! Hllasování bude probíhat do 28. 5., všichni vítězové budou oceněni na konferenci sCOOL web 1. 6. 2017 a následně zveřejněni."

O soutěži

Cílem soutěže sCOOl web je pomoci školám v tvorbě aktuálních a moderních webových stránek. Součástí této podpory je i odborná konference pro soutěžící subjekty. 

Kritéria soutěže jsou koncipovaná tak, aby sama o sobě byla dobrým nástrojem pro autoevaluaci školy v otázce kvality její webové prezentace. Upozorňujeme skrze ně na to, že je třeba se soustředit na kvalitu technického řešení i designu, sledovat a aplikovat moderní trendy, dívat se na web optikou jeho uživatelů a jejich komfortu a v neposlední řadě ho naplňovat takovým obsahem, který školu otevírá veřejnosti.

Chceme být především nápomocni školám, proto je naše soutěžní kritéria možno brát i jako neoficiální evaluační rámec školního webu. Není třeba se přihlašovat do soutěže, pokud si zatím ještě příliš nevěříte, i tak se můžete inspirovat, co se dá na vašich stránkách dále vylepšit.

Hlavním cílem soutěže sCOOL web je otevírat školy veřejnosti. K tomuto obecnému cíli se každý rok přidává zaměření na nějakou oblast, na kterou chtějí organizátoři soutěže obrátit pozornost autorů školních webů. Zatímco v prvním ročníku to byla bezpečnost školního webu, druhý ročník zdůrazňoval mobilní zařízení a responzivní design, pro aktuální ročník 2017 jsou tématem školní informační systémy, jejich využívání a propojení s prezentací školy.

Zdroj