Senát schválil změny v přijímacím řízení na SŠ

Vydáno: 1 minuta čtení

Senátoři schválili poslanecký návrh novely školského zákona, která upravuje digitalizaci přijímacího řízení. V praxi to bude znamenat navýšení počtu škol na přihlášce, snazší přístup k informacím o výsledcích přijímacího řízení a nově také prioritizaci vybraných škol. Návrh novely školského zákona, kterou připravilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, teď míří k podpisu prezidentovi republiky. Novela bude účinná od 1. 1. 2024, uchazeči se budou moci přihlašovat elektronicky na SŠ už v příštím roce.

"Jsem rád, že se podařilo v rekordně krátkém čase i díky spolupráci ministerstva školství a skupiny poslanců napříč politickými kluby připravit návrh novely školského zákona, která umožní digitalizaci přijímacího řízení na střední školy,” říká ministr Bek. 

Hlavním cílem novely je zjednodušit uchazečům a jejich zákonným zástupcům administrativní stránku přijímacího řízení. Díky prioritnímu seřazení škol na přihlášce, by měla být většina uchazečů rozřazena na školy hned po prvním kole.

Celý text čtěte ZDE.

Zdroj: https://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/senat-schvalil-zmeny-v-prijimacim-rizeni-na-ss