Samet na školách: Bohatá nabídka programů nejen k výročí 17. listopadu. Uspořádejte ve škole něco revolučního!

Vydáno: 2 minuty čtení

Je tady již 5. ročník projektu Samet na školách, který je společnou iniciativou spolku Díky, že můžem a organizace Post Bellum. Cílem projektu je propojit studenty a učitele s institucemi, které prostřednictvím Sametu na školách nabízejí své vzdělávací programy. Mezi ně patří workshopy, přednášky, besedy či materiály pro vyučující. Na projektu se podílí celá řada subjektů, namátkou třeba Knihovna Václava Havla, Amnesty International, Faketicky, Greenpeace ČR, Asociace pro mezinárodní otázky, Politika (nejen) pro mladé, Skautský institut a řada dalších.

U příležitosti oslav 17. listopadu mají studenti základních, středních i vysokých škol možnost se sami občansky angažovat. Vzdělávací platforma Samet na školách si klade za cíl přinášet do škol nejen historická či aktuální společenská témata, ale také téma svobody, demokracie a lidských práv. Na letošním programu do škol se podílí více než 70 subjektů včetně etablovaných neziskových organizací, českých i zahraničních pamětníků a respektovaných akademiků.

Akademie Díky, že můžem, která se bude konat 13. října v Praze, představuje možnost pro středoškoláky, jak získat inspiraci pro uspořádání vlastního festivalu. Středním odborným školám a učilištím ve vybraných krajích nabízíme vzdělávání studentů v prostřednictvím celoročního nadstavbového programu Aktivní občanství. Jde o sérii pěti workshopů od listopadu do března následujícího roku

Díky, že můžem je spolek tvořený třemi desítkami nadšených studentů a mladých lidí. Spolek již deset let pořádá největší listopadové oslavy sametové revoluce, svobody a demokracie, a to přímo na Národní třídě v Praze.

Zajímá vás více? Chcete si objednat program nebo rovnou víc programů z nabídky Sametu na školách? Či uspořádat letos v listopadu na vaší škole projektový den? Vše najdete na www.sametnaskolach.cz.