Rekordní počet organizací se zapojí do oslav #ErasmusDays

Vydáno: 2 minuty čtení

Na 2400 vzdělávacích institucí z Evropy i ze zámoří se ve dnech 10.–12. října zúčastní kampaně #ErasmusDays, aby společně oslavily evropský vzdělávací program Erasmus+. Chybět nebude ani Česká republika, která s více než 120 naplánovanými akcemi patří mezi nejaktivnější země.

Francouzská národní agentura, která kampaň v celé Evropě koordinuje, proto také pozvala jednoho z českých organizátorů na zahajovací tiskovou konferenci do Evropského parlamentu v Bruselu. Českou republiku zastoupí Biskupské gymnázium a mateřská škola v Brně, které na #ErasmusDays chystá řadu workshopů, prezentací a online kvízů.

Do oslav se mohou přihlásit všechny typy škol od mateřských po vysoké, neziskové organizace zaměřené na vzdělávání mládeže nebo dospělých, úřady, firmy a další instituce, které v letošním roce realizují projekt s podporou programu Erasmus+.

Forma i rozsah jednotlivých akcí je zcela ponechána na fantazii a možnostech jednotlivých organizací, které mohou své aktivity omezit na uzavřený okruh pozvaných hostů, nebo je otevřít široké veřejnosti. Plánované aktivity tak zahrnují diskuse u kulatého stolu, semináře a workshopy, prezentace, online soutěže, divadelní nebo hudební představení, výstavy apod.

Česká republika se kampaně #ErasmusDays poprvé zúčastnila v minulém roce, kdy slavila 20 let od zapojení do programu Erasmus. U této příležitosti ocenil Dům zahraniční spolupráce realizátora nejzajímavější akce, kterým se stala Mendelova střední škola v Novém Jičíně za aktivitu „Dobrodružství s Erasmem”. Škola připravila zábavné aktivity pro žáky i pro širokou veřejnost na náměstí v centru města.

Všechny plánované akce jsou zaregistrovány na stránkách www.erasmusdays.eu. V případě zájmu se můžete spojit s organizátory a samotnou akci navštívit.

Zdroj: Tisková zpráva ze dne 3. října 2019, Dům zahraniční spolupráce