Radim Tolasz: Výuka změny klimatu

Vydáno: 2 minuty čtení

EDUin publikoval text Radima Tolasze, který reaguje na nesmysly uvedené v článku Klimakult, který vyšel 15. října v Učitelských novinách. Radim Tolasz postupně vyvrací všechny uvedené lži a fakenews zástupce šéfredaktora Učitelských novin Lukáše Doubravy, který původní text sepsal.

Před pár dny proběhla v médiích zpráva, že v Itálii se bude na školách povinně vyučovat změna klimatu (např. ZDE). Na první pohled bohulibá aktivita, ale hned mě napadlo, kde najednou vezmou tolik učitelů, kteří mají v tomto oboru znalosti na rozdávání. Italové jsou sice první, ale jen my v Česku budeme mít najednou dostatek vzdělaných učitelů. Stačí, aby si přečetli „své“ Učitelské noviny z 15. 10. 2019 a v nich článek Klimakult.

Autorovi, kterým je zástupce šéfredaktora Lukáš Doubrava, se podařilo skvěle shromáždit všechny nesmysly, které se kolem tohoto tématu u nás vyskytují. Jen opomněl zdůraznit, že se jedná o parodický článek nebo aprílový žert. Příště by si redakce a vydavatel (GNOSIS s.r.o zabývající hostinskou činností, prodejem kvasného lihu, lihovin a vydavatelskou činností) měli dát větší pozor. Ještě by mohl někdo tento „výblitek“ vzít vážně a před dětmi a studenty se tak zcela znemožnit.

V článku si můžete přečíst 19 tvrzení publikovaných v UN i vyjádření Radima Tolasza k nim.

 

Zdroj: https://www.eduin.cz/clanky/radim-tolasz-vyuka-zmeny-klimatu/