Programátorem za 5 minut?

Vydáno: 1 minuta čtení

Pokud budete mít v úterý 15. října cestu přes Náměstí Republiky, stavte se v Domě zahraniční spolupráce (Na Poříčí 4) a vyzkoušejte si jednoduché programování. 

Během chvilky se naučíte rozpohybovat robota nebo napsat svůj první řádek kódu. Pro návštěvníky bude připraveno několik stanovišť se zábavnými úkoly. Akce je vhodná pro děti i dospělé a proběhne od 15:00 do 17:00.

Akce se koná se u příležitosti Evropského týdne programování, jehož cílem je zajímavým a aktivním způsobem přiblížit programování a digitální gramotnost každému člověku. Více se dozvíte na www.codeweek.eu.

Dům zahraniční spolupráce v České republice zajišťuje pestrou škálu aktivit v oblasti mezinárodního vzdělávání, které jsou určeny institucím, organizacím, firmám i jednotlivcům. Svou činností výrazně přispívá k rozvoji vzdělávacích aktivit škol, podporuje profesní růst učitelů, vzdělavatelů dospělých a pracovníků s mládeží. Studentům, žákům a mladým lidem nabízí příležitost rozšířit si vzdělání a získat zkušenosti v zahraničí.

 

Zdroj: Pozvánka, Dům zahraniční spolupráce