Právě probíhají registrace škol do Týdnů mediálního vzdělávání 2019

Vydáno: 2 minuty čtení

Budou se konat od 20. května do 28. června 2019.

Na základních a středních školách po celé České republice se v posledních šesti týdnech školního roku budou opět konat filmové projekce, semináře, debaty s novináři a s mediálními odborníky a workshopy spolupracujících organizací, které se týkají mediálních témat. Do letošního třetího ročníku Týdnů mediálního vzdělávání se zapojilo již 63 novinářů a 14 organizací. Všechny zahrnuté aktivity mají společný cíl – přispívají k posilování mediální gramotnosti žáků a studentů, tedy k osvojování znalostí a dovedností, jež jsou klíčové pro aktivní a zodpovědné občanství. Role školy je v takovém úsilí nezastupitelná. Také letos si můžete vybrat z několika možností, jak se do Týdnů mediálního vzdělávání zapojit.

Přihlašování otevřeno 

Přihlašovat se můžete již nyní  prostřednictvím přihlašovacího formuláře na webu Jednoho světa na školách (www.jsns.cz), který Týdny mediálního vzdělávání třetím rokem pořádá. Přihlašování je otevřeno do 1. června, případně do naplnění kapacity zapojených novinářů a organizací.

Přehled aktivit a vzdělávacích materiálů

Podívejte se na kompletní přehled aktivit a vzdělávacích materiálů. V pondělí 20. května budou Týdny mediálního vzdělávání tradičně zahájeny panelovou debatou, tentokrát na téma Novináři o volbách.

Kdo se může přihlásit?

Aktivity jsou určeny zejména žákům 8. a 9. tříd základních škol a studentům středních škol a odborných učilišť. Zapojit se mohou všechny základní a střední školy v České republice. 

Řízení školy online

Zdroj: Informace o projektu z pozvánky Jeden svět na školách, Člověk v tísni, o.p.s.