Odhalte žákům tajemství různorodých profesí. Pozvěte si do školy odborníka z praxe!

Vydáno: 2 minuty čtení

Setkání s odborníkem z praxe může žákům a studentům pomoci odhalit jejich silné stránky a nadchnout je pro určitý obor. Program Den pro školu, který vznikl v Nadaci České spořitelny ve spolupráci s organizací Začni učit!, vám pomůže odborníky z praxe nejen najít, ale také zapojit do školní výuky. 

Den pro školu si užilo již více než 25 000 žáků a studentů na 600 školách v celém Česku. Ohlasy jsou plné nadšení. Učitelé i děti si pochvalují hlavně to, jak odborníci dokáží dané téma přiblížit a nadchnout pro konkrétní studijní oblast. Přednášku, workshop přímo ve třídě, ale také série setkání na různá témata, online lekce, tematický den nebo přímo návštěvu na pracoviště si mohou učitelé a učitelky zapojeni do programu domluvit zdarma. Program zaštiťuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a je v souladu se vzdělávací Strategií 2030+.

Chcete si také jednoduše vybrat a pozvat do školy zdarma odborníky z nejrůznějších oborů? Projděte si jejich medailonky v online databázi na www.denproskolu.cz

Váš Den pro školu v pěti krocích:

  • Do programu se mohou zapojit učitelky a učitelé z jakékoli základní, střední školy či učiliště, a to zdarma.
  • Z komunity dobrovolníků na webu www.denproskolu.cz, si vyberete dobrovolníka, kterého chcete pozvat do výuky. Odborníky z praxe lze hledat podle okresů, oborů nebo konkrétních povolání.
  • Oslovení dobrovolníka probíhá jednoduše přes kontaktní formulář přímo na webu.
  • Sjednáte si s dobrovolníkem koordinační hovor, při kterém si společně domluvíte témata i termín návštěvy ve škole.
  • Potom si jen naplno užijete svůj Den pro školu!

Jak Den pro školu probíhá? Pusťte si spot:

Den pro školu - program Nadace České spořitelny - YouTube 

Zdroj: Nadace České spořitelny