Od září spouštíme divadelní kroužky Paměti národa. Přihlásit se můžete už teď!

Vydáno: 2 minuty čtení

Ve školním roce 2019/2020 rozšiřujeme činnost Paměti národa o divadelní kroužky, určené pro žáky a studenty ve věku 10 – 18 let (skupiny budou rozdělené podle věku). Budeme s dětmi divadelními prostředky vyprávět příběhy a události 20. století skrze autentická svědectví z Paměti národa a dáme jim prostor pro společnou tvorbu a reflexi nedávné historie.

Řízení školyNavazujeme na více než desetileté fungování Paměti národa a na zkušenosti s tvorbou divadelního představení „Paměť jsme my“, které se odehrálo letos v lednu v centrální hale Masarykova nádraží v Praze.

Prostřednictvím společných setkání se účastníci seznámí s příběhy a historickými událostmi 20. století a vcítí se do různých pohledů, okolností a postojů lidí, kteří prožili dramatické chvíle druhé světové války a komunismu. Na pozadí konkrétního příběhu účastníci porozumí historickému kontextu 20. století a seznámí se s podstatou totalitních režimů. Mladým lidem nabízí možnost reagovat na otázky nedávné minulosti.

Kroužky budou probíhat pod vedením lektora jednou týdně na hodinu a půl (většinou v divadelních prostorách, např. v Divadle v Dlouhé) na různých místech Prahy. Trvají od konce září do začátku června. V každém semestru se uskuteční vždy 15 setkání.

Přihlášky: https://divadlo.pametnaroda.cz/

https://divadlo.pametnaroda.cz/

https://divadlo.pametnaroda.cz/

https://divadlo.pametnaroda.cz/

Pokud Vás nabídka zaujala, napište nám na e-mail zuzana.burdova@postbellum.cz a my se Vám ozveme s bližšími informacemi.

 Řízení školy online

Zdroj: Pozvánka Postbellum.cz