Novým předsedou Stálé konference ředitelů je Zdeněk Brož

Vydáno: 2 minuty čtení

Stálá konference ředitelů (dále jen SKŘ) má nové vedení. Předsedou se dne 10. 12. 2020 stal Zdeněk Brož, ředitel ZŠ Chrudim, Dr. J. Malíka. Cílem SKŘ je poskytovat profesní podporu ředitelům a dalším členům ve vedení škol a spolupráce na státní vzdělávací politice. SKŘ byla vytvořena v rámci projektu Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO), který je realizovaný NPI ČR a spolufinancovaný MŠMT a EU.

Mezi 37 členů Stálé konference ředitelů patří ředitelé škol, zástupci ředitelů škol a dále zástupci MŠMT, OPŘO, VŠ, zřizovatelů škol a odborné veřejnosti, zejména profesních asociací. „Jsme velice rádi, že novým předsedou je nově ředitel školy, který může přinést praktický pohled na problematiku vedení škol a profesního rozvoje ředitelů,“ říká Mgr. Jiří Nekola, hlavní projektový manažer SYPO, a doplňuje: „Zdeněk Brož je navíc ředitelem, který na své pozici působí již od roku 1991 a má jasnou dlouhodobou vizi týkající se sociální oblasti fungování školy a kvality výuky.“

„Podstatou práce školy je z mého pohledu partnerský vztah k dětem, vytváření bezpečného klimatu, zajišťování efektivních výukových postupů, akcent na vyšší úroveň myšlení žáků nebo rozvoj sociálních a komunikačních dovedností a vnitřní motivace nejen žáků ale i učitelů. Všechny tyto principy bych rád nově přenesl také do fungování SKŘ,“ říká Zdeněk Brož, ředitel ZŠ Chrudim, Dr. J. Malíka a nový předseda SKŘ.

Zdeněk Brož má zkušenosti s lektorskou i konzultační činností pro vedení škol v oblasti řízení školy, tvorby vize školy, informačních systémů školy, vedení a hodnocení pedagogických pracovníků. Je spoluautorem knih Ředitelská kuchařka a Učím s radostí.

Více informací:

Petr Štěpánek
týmový manažer klíčové aktivity Veřejnost
petr.stepanek@npi.cz
+420 602 250 456

Zdroj: TZ, SYPO