Nový rozměr distančního vzdělávání

Vydáno: 2 minuty čtení

Divadlo NoD spolu s Národním pedagogickým institutem České republiky (NPI ČR) připravily projekt NoD Academy, jehož cílem je obohatit vzdělávání na dálku a nabídnout novou formu výuky pedagogům i jejich žákům. 

Řízení školy onlineCílem projektu je školám i veřejnosti profesionální formou přiblížit průřezová vzdělávací témata, na která při běžné výuce není vždy dostatek času. Děje se tak prostřednictvím profesionálně zpracovaných videomateriálů pro výuku na dálku, které jsou určeny žákům druhého stupně základních škol a středoškolákům, ale mají co říci i široké veřejnosti.

„Hledáme nové formy distanční výuky, které jsou atraktivní a zajímavé a mají přesah do širších oblastí a průřezových témat, které nejsou uzavřené do škatulek jednotlivých předmětů,“ říká ředitel NPI ČR Ivo Jupa a připomíná, že pokud se projekt ze strany škol setká s pozitivním ohlasem a zájmem, je NPI ČR připraven v něm během listopadu pokračovat.

Na záznamy přednášek předních českých odborníků, kteří se během speciálních lekcí věnovali v živě streamovaném přenosu z Experimentálního prostoru NoD tématům, jako jsou logaritmy a grafy, 28. říjen, historie hip hopu, drogy a jiné závislosti nebo tvůrčí psaní, a jaké další streamy se připravují, se podívejte zde.

Streamy probíhají vždy od 17.00 hod. na FB stránce NPI  a FB stránce divadla NoD.

 

Zdroj: Aktualita NPI ČR