Nový podcast Zapojme všechny – tentokrát o umělé inteligenci

Vydáno: 2 minuty čtení

V novém podcastu Zapojme všechny hovoří Karel Klatovský, manažer vzdělávacích programů o tom, jak umělá inteligence proměňuje současné vzdělávání. Podrobně se zabývá softwarovým programem chatbot, který využívá umělou inteligenci k interakci s lidmi pomocí přirozeného jazyka. Zaměřuje se zejména na chatboty ChatGPT a Bing Chat, které jsou užitečné jako pomocné nástroje i ve školách.

podcastu číslo 40 se dozvíte, jak díky umělé inteligenci dochází k transformaci současného vzdělávání a jak mnoho škol již dlouhodobě využívá jiné nástroje s prvky umělé inteligence – mobilní telefony nebo internetové překladače. Uslyšíte, jak se školy přizpůsobují práci s chatboty nebo ve kterých oblastech se umělá inteligence nejvíce využívá. Karel Klatovský Vám poradí, jak tyto nástroje mohou efektivně pomoci s vyhledáváním informací na internetu, přípravou vyučovacích hodin, ověřováním znalostí a tvorbou individuálních úkolů pro jednotlivé žáky.

Během poslechu se dozvíte i o dalších nástrojích, které integrují prvky umělé inteligence v běžně používaných aplikacích, jako jsou textový procesor Microsoft Word, PowerPoint nebo Clipchamp. Cílem podcastu je zbavit se obav z jejich využívání a naučit se je co nejlépe využívat ve prospěch své práce.

Příjemný poslech!

Podcast Zapojme všechny

Nové díly podcastu o společném vzdělávání Zapojme všechny publikujeme vždy jednou za 2 až 3 týdny. Moderátorky Marta Kozdas a Adéla Pospíchalová si v nich povídají s odborníky na vzdělávání a výchovu a také s rodiči a žáky či studenty. Kromě webu Zapojmevšechny.cz je dostupný také například na YouTube kanále a prostřednictvím aplikací Spotify, Google Podcast nebo Apple Podcast. Financováno z prostředků Next Generation EU.

Zdroj: NPI ČR