Novinky z projektu iKAP II – Inovace ve vzdělávání, který běží pod Pražským inovačním institutem

Vydáno: 3 minuty čtení

Během podzimu se chystá několik akcí a programů, na které bychom vás rádi pozvali:

Program Kariérový rozvoj ve školní praxi

Už za pár dní, 9. listopadu 2022, startuje další běh bezplatného programu Kariérový rozvoj ve školní praxi. Vzdělávací program o rozsahu 80 hodin je určen zájemcům z hl. m. Praha, kteří podporují kariérový rozvoj mladých lidí. Cílem je podpořit vás, kteří se kariérovému poradenství věnujete nebo chcete věnovat a pomoci při nastavení systému „kariérka“ na vaší škole. Během kurzu také představíme konkrétní nástroje práce s žáky pro mapování a rozvoj kompetencí a na práci s portfoliem. Stanete se součástí komunity učitelů a můžete také využít mentoring. Program je pro všechny pražské zájemce – učitele, ředitele, zástupce, ale třeba i studenty pedagogiky, asistenty nebo speciální pedagogy.

Více informací: https://bit.ly/iKAP2_KarierovePoradenstvi

Registrace v kalendáři na webu Praha školská

Konference Podnikavost ve škole: dejme žákům důvěru!

28. 11. 2022, 9–15 hod.

Ústředním tématem celé konference bude využívání digitálních technologií v kontextu podnikavé výuky. V úvodu konference vystoupí řečníci a v druhé polovině budou následovat workshopy na téma virtuální realita, drony ve výuce, projekty Next Zone, kybernetický útok a další.

Cíle konference: seznámit účastníky s příběhy z praxe: zapojení žáků do akce, přiblížit role vedení v tvorbě prostředí pro aktivní žáky, ukázat, jak funguje „Třída kybernetické bezpečnosti“. Dále je na programu diskuze na téma Jak vést žáky k podnikavosti a tematické workshopy: Prohlídka školy, Virtuální realita, Drony, Projekty v Next Zone, Kybernetický útok polygon – podíl žáků na kybernetické bezpečnosti.

 

Od 1. prosince spouštíme další běh programu na podporu matematické gramotnosti, vytvořeného ve spolupráci s Matematicko-fyzikální fakultou UK.

Takže pokud jste pedagogický (ale i nepedagogický) pracovník pražské základní či střední školy a zajímá vás matematická gramotnost, těšíme se na vás!

Co vás čeká?

  • 6 tematických modulů (finanční matematika, distanční vzdělávání ve školské geometrii, 3D tisk a geometrie …), lekce vedou vyučující z Matfyz
  • setkání cca 1x za měsíc
  • jedno setkání 4 x 45 min.

Místo: budova Matfyz, Sokolovská 83, Praha 8

Program je pro účastníky zdarma.

Registrace a více informací v kalendáři na webu Praha školská.

Více informací na webu projektu iKAP II – Inovace ve vzdělávání či na stránce Pražského inovačního institutu.