Neziskovka Junior Achievement na 7. místě žebříčku TOP 500 nejprestižnějších neziskových organizací světa

Vydáno: 3 minuty čtení

Nejstarší nezisková vzdělávací organizace na světě, Junior Achievement, jejíž česká pobočka u nás funguje již více než čtvrt století, získala 7. místo v žebříčku TOP 500 neziskových organizací, který sestavuje NGO Advisor. Organizátoři u všech kandidátů pečlivě hodnotí společenský dopad jejich počínání.

Řízení školy online„Jsem rád, že díky celosvětově prověřené metodologii a měřitelnému dopadu programu na studenty, Junior Achievement získal toto ocenění. Díky němu je vidět, že JA je na dobré cestě měnit životy studentů, tím že je připraví na budoucí nástrahy v profesním životě a vybaví je všemi esenciálními dovednostmi, nutnými pro úspěch v pracovním prostředí v dalších 10-20 letech. Zároveň nám toto ocenění ukazuje, že jsme na dobré cestě a naše cíle zasáhnout ještě větší část českých studentů jsou správné, uvedl Martin Smrž, výkonný ředitel společnosti české pobočky Junior Achievement.

Junior Achievement Czech letos slaví 27. narozeniny. Do programů JA Czech se mohou zapojit děti již z mateřských škol a naučí se zde základům finanční gramotnosti. Na základních školách se žáci pomocí interaktivních her seznamují s ABECEDOU podnikání. Pro středoškoláky je určen nejrozsáhlejší program JA Studentská Firma, ve kterém si posluchači 3. ročníků vymyslí vlastní výrobek nebo obor podnikání a po dobu jednoho školního roku reálně podnikají. Naučí se všem praktickým dovednostem od založení firmy, finančního plánu až po marketing.

4. dubna se uskuteční národní JA Veletrh, který probíhá v prostorách OC Harfa v Praze a je otevřen pro veřejnost. JA Veletrhu se letos účastní 43 nejambicióznějších JA Studentských Firem z celkového počtu 172 které v tomto školním roce byli součástí programu.
JA Veletrh je ideální příležitost poznat, jak se mladá generace vypořádává s nástrahami podnikání a ideální prostor je přijít povzbudit v jejich snažení.
JA Veletrh je prostor pro hodnocení studentských společností, které budou bojovat v 11 kategoriích o účast v národním SuperFinále. Odtud pak ti nejlepší pojednou reprezentovat Českou republiku na celosvětové finále, které se letos bude konat 3 - 4. července v Lille
ve Francii.

U zrodu JA Czech stál v roce 1992 Tomáš Baťa ml., který měl vizi připravit mladé lidi v praktickém ekonomickém vzdělání a dovednostech tak, aby jim usnadnil cestu v budoucím podnikání. Ročně absolvuje programy Junior Achievement Czech (JACzech) 10.000 studentů, ve 334 partnerských školách po celé České republice. Za 27 let své existence má JACzech více než 350.000 absolventů.

JA Czech je nezisková vzdělávací organizace, která již 27 let realizuje na školách ucelenou koncepci nadstandardního vzdělávání. Formuje podnikatelské myšlení a finanční gramotnost mladých lidí a pomáhá nastartovat jejich úspěšnou profesní kariéru. Ve spolupráci se školami vytváří příznivé a motivující prostředí pro rozvoj osobních dovedností studentů a učitelů v rámci podnikatelského vzdělávání. Více informací naleznete na www.jacr.cz

Junior Achievement je nejstarší vzdělávací organizace na světě, která letos oslaví své 100. výročí a která působí ve více než 120 zemích světa. Do programů JA se každoročně zapojí milion dětí a studentů. Více informací naleznete na www.juniorachievement.org

 

Zdroj: Tisková zpráva ze dne 13. března 2019 neziskové organizace JA Czech